Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Young Generation – 'Camassia'

2.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 7 db /csomag
A hagyma körmérete : 18/+ cm
Virágszín: világos kék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Young Generation – 'Camassia' főbb jellemző

 

Jellemzői: A Camassia egy Észak-Amerikából származó hagymás évelő, amely a tavaszi-kora nyári időszakban virágzik. Hazánkban még kevésbé elterjedt, de valószínűleg rövid időn belül népszerű lesz.

Levelei hosszúak (50-80 cm), fényesek és épszélűek. A virágait hosszú virágzati száron hozza. A virágok színe világos-vagy sötétkék, igen impozáns. Virágai hatszirmúak, a szirmok keskenyek, laza virágzatot alkotnak. Magasságuk 70-100 cm.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A prérigyertya egy kevésbé ismert, ám igazán mutatós hagymás növénye lehet a késő tavaszi-kora nyári kertnek. Magas termete (70-100 cm) miatt a társítások hátulsó részén érdemes elhelyezni őket, mintegy hátteret adva az összeültetésnek.

Kék virágai miatt különleges hangulatot adhat a kertnek, melyet érdemes kiegészíteni az elé ültetett Triteleia ’Queen Fabiola’ hagymáival. Ültessen mellé liliomokat, amelyek még különlegesebbé tehetik a hagymás kertrészt.

A társítás elülső részén kapjon helyet az alacsonyabb koronás szellőrózsa és a cigányvirág is. Ezzel egy nyári, színekben gazdag társítás lehet az Öné.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Triteleia ’Queen Fabiola’
Lilium candidum
Lilium ’Asiatic Black’
Lilium ’Asiatic Yellow’
Anemone ’Sylphide’
Anemone ’Mr.Fokker’
Sparaxis tricolor

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-100 cm
Ültetési tőtáv: 20 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom