Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Wisteria floribunda 'Tuscany Rose' – Lilaakác

8.690 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: visztéria floribunda)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: Méret: Kosárba
8.690 Ft
60/80 cm
Menny.:
12.990 Ft
140/160 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Wisteria floribunda 'Tuscany Rose' – Lilaakác főbb jellemző

 

Habitus: A lilaakác ’Tuscany Rose’ fajtája egy fás szárú, csavarodottan kúszó, lombhullató cserje, amely optimális feltételek esetén akár 10-12 méter magasságig is felkúszhat. A levelei páratlanul szárnyaltak, közép-, vagy világoszöld színűek.

Virág: Tavasz végén és nyár elején hozza krémrózsaszín, pillangós virágait, amelyek hosszú, laza, akár 30-40 cm hosszú fürtökbe tömörülnek és omlanak le a hajtásokról. A virágokból barna hüvelytermések képződnek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára. A túl meszes talajban növekedése vontatottá válik.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, fiatalon és tartós szárazság idején rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A növény magyar klíma alatt fiatalon fagyérzékeny, ezért érdemes takarni. Nyár végén és tél végén is érdemes visszametszeni hajtásait, hogy gazdagabb elágazásra és virágtömeg képzésre bírjuk.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Tuscany Rose’ lilaakác egy különleges, rózsaszín virágszínű fajta, amely 10-12 méter magasra is felkúszhat. Hatalmas virágzatai nyár elején díszítenek. Alkalmazhatjuk erős támaszrendszerre futtatva, vagy kerítések, pergolák, teraszok befuttatására, de képezheti társítások rózsaszín hátterét is.

Amennyiben társítja, válasszon mellé a fajtát kiemelő színeket. Ültesse elé az élénk karmazsin ’Cocktail’ parkrózsát, amely nagytermetű bokorrá fejlődik és megelőzi a lilaakác virágzását. Mellette vagy előtte kapjon helyet a ’Marina’ magas törzsű, sötétkék virágú mályvacserje, amely a nyár végi és az ősz eleji időszak dísze.

A cserjék elé válasszon évelő dísznövényeket! Ajánlom a rózsaszín ’Romantic Rose’ sásliliomot, amely mellé nagyszerű választás lehet a ’Purple Lace’ lila méhbalzsam. Az összeültetés kiegészíthető a hosszan virágzó ’Europa’ bugás lángvirággal és a ’Crystal Blue’ ligeti zsályával.

Társításra javasolt növényfajták:

Rosa 'Coctail' (syn. 'Meimick') - élénk karmazsin, sárga középpel parkrózsa
Hibiscus syriacus 'Marina' – Magas törzsű sötétkék virágú mályvacserje
Hemerocallis 'Romantic Rose' – Sásliliom
Monarda 'Purple Lace' – Méhbalzsam
Phlox paniculata 'Europa' – Bugás lángvirág
Salvia nemorosa 'Crystal Blue' – Ligeti zsálya

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-12 m
Kifejlett szélesség: 3-5 m
Ültetési tőtáv: 5-8 m
Virágzási idő: Május – Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom

Paraméterek

Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: tavasztól-nyárig