Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Vérszilva ültetése utcafrontra

2017. 07. 30. 11:42:00

A vérszilva (Prunus cerasifera) kifejezetten ideális utcafronti díszfa, hiszen messziről feltűnő színével biztosan magára vonzza a tekinteteket, markáns megjelenésével pedig uralja, meghatározza az utca látképét!

Nézze csak meg!

vérszilva facsemete vásárlás

 

Ezt a sokoldalú díszfát természetesen nem csak a házak elé lehet ültetni, de utcafronti faként roppant hasznos, a már említett feltűnő szépsége mellett egyéb tulajdonságai is kifejezetten alkalmassá teszik az utcafronti ültetésre. Mérete kompakt, kifejlett állapotában 4-7 méter, így elférhet a légvezetékek alatt és árnyékoló hatása sem jelentős az épületeket tekintve.

A vérszilva ápolása nem jelent kihívást, talajigénye egyszerű, az átlagos földben jól fejlődik, és rendszeres öntözésre is csak fiatalabb csemete korában szorul, ugyanakkor kedveli, ha földje nem szárad ki teljesen, így hasznos a későbbiekben is olykor-olykor öntözni! A vérszilva betegségei kisszámúak, a növényvédelmi feladatok pedig minimalizálhatóak, ha életerős, egészséges csemeték kerülnek kiültetésre (kertészetemből természetesen csak ilyen példányokat kap majd!).

A vérszilva a kertben is roppant mutatós, kifejezetten ajánlott olyan birtokokra, ahol a gazda erős, kontrasztos színhatásra törekszik, a sötétbordó lombozat ugyanis remek alapot nyújt különféle ötletes, mutatós színkombinációk kialakítására!

A vérszilva remekül párosítható olyan alacsony dísznövényekkel, melyekkel intenzív, izgalmas színpárost alkothat, a magam részéről a fenti képen is látható, és kertészetemből megvásárolható szibériai nőszirmot ajánlom elsősorban!

 

Vérszilva facsemetét IDE KATTINTVA rendelhet kertészetemből!

Az alapfaj mellett faiskolám kínálatában a vérszilva több,

különleges változatát is megtalálja!

 

Fontos információ!

facsemete házhoz szállítás Megyeri kertészet

 

Tartalomhoz tartozó címkék: utcafronti növények ültetése