Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Gömb kőris ültetése

2016-10-04 19:43:49

 

Az utcafronti, közterületi fáknak több fontos kritériumnak kell megfelelniük. A Magyarországon (még) egyeduralkodó légvezetékek alatt el kell férniük, és az utcai forgalmat sem szabad akadályozniuk, emellett tolerálniuk kell a városi környezetet, valamint alacsony gondozási igényűnek kell lenniük, hiszen a kerti fákkal ellentétben az utcai növényeket ritkábban van időnk ápolni. Ezen feltételek mindegyikének megfelel a gömb kőris, mely tulajdonképpen magas törzsre oltott nemes, gömb alakú koronát nevelő kőris díszfa. 

 

Miért ideális utcafronti fa a Fraxinus ornus 'Mecsek' (gömb kőris)?

- mert nem nő bele a légvezetékekbe, ezáltal metszésre nincsen szüksége, nem okoz problémát

- mert magas törzzsel rendelkezik, így a személyautók elférnek alatta parkoláskor, vagy a kertbe való behajtáskor

- mert alakítás nélkül is esztétikus, formás lombkoronát növeszt

- mert gondozási feladatai kisszámúak

 

Gömb kőris rendelés Megyeri kertészet

 

Fontos! Amennyiben Ön már egy fejlett, idősebb, kialakult koronával bíró gömb kőrist szeretne ültetni, ezt is megteheti, amennyiben kertészetemből a gömb kőris koros csemete változatát rendeli meg! A koros csemeték törzskörmérete 20-30 centiméter, így Ön tulajdonképpen azonnal egy felnőtt fához juthat, átugorva a többéves nevelés időszakát!

 

Fraxinus o Mecsek Megyeri Szabolcs kertészete

 

Természetesen Ön a kertjébe is ültetheti a gömb kőrist, hiszen kompakt méretével, könnyű tarthatóságával, esztétikus megjelenésével bármilyen stílusú kert szemrevaló dísznövénye lehet. A gömb kőris felhasználhatósági körébe tartozik még a társasházi ültetés, hiszen a determinált növekedésű, visszafogott magasságú Fraxinus o 'Mecsek' akár a társasházi udvaron, vagy az épülettömbök közötti parkosított részen is kényelmesen elfér!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok kőrisfa