Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Szerb lucfenyő karácsonyra

A megfelelő karácsonyfa megtalálása sokaknak nagyon fontos probléma, hiszen a karácsonyi hangulat fő megteremtője a feldíszített fenyő, ezért érthető módon nem mindegy, hogy ez a központi elem milyen látványt biztosít. Sokan nem szívesen mozdulnak ki a luc-ezüstfenyő-nordmann fenyő alkotta biztonságos háromszögből, hiszen ezek a fenyők közismertek, színük, illatuk, formájuk ismerősen barátságos, ezért biztosra lehet menni velük.

 

Szerb lucfenyő rendelhető a Megyeri kertészetből!

 

Amennyiben azonban úgy dönt, hogy mégis szeretne valami újat kipróbálni,

akkor szívből ajánlom a szerb lucot!

 

A szerb luc előnye, hogy megjelenésében nem hordoz semmilyen extrémitást, nem üt el a hagyomány karácsonyfa képtől (hiszen több elemében hasonlít a közönséges luchoz), mégis kicsit frissebb látvány, kicsit érdekesebb, kicsit dekoratívabb! Fontos körülmény, hogy a szerb lucot konténeres, élő növényként kínálom Önnek, így ha emellett dönt, akkor karácsonyfáját úgy kell kezelnie, mint bármely másik fajta élő karácsonyi fenyőt! 

 

A konténeres karácsonyfák szakszerű ápolásáról

és a kapcsolódó hasznos tudnivalókról IDE KATTINTVA olvashat el mindent!

 

Mivel a szerb luc nem csupán karácsonyfa, de egyben egy kiültethető kerti dísznövény is, mindenképpen úgy érdemes beszélni róla, hogy megismerje főbb tulajdonságait kinti örökzöldként is! Elöljáróban annyit, hogy a szerb luc számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, így többek között dekorációs értéke magas, tűrőképessége nagy, a talaj iránt nem igényes, növekedési üteme pedig gyors.

Lássuk azonban először karácsonyfaként! A szerb luc színű, szép formájú, klasszikus megjelenésű fenyő, az igazi különlegessége pedig az, hogy tobozai éretlen állapotukban kékes-lilás színben tündökölnek, így ebben a fázisban természetes díszként szolgálnak! Ilyen színes tobozokkal egyetlen más karácsonyi fenyő sem örvendezteti meg tulajdonosait!

 

Szerb luc vásárlás a Megyeri kertészetben.

 

konténeres kiszerelésű szerb luc erőssége, hogy az ünnep végeztével kiültethető a kertbe (akár már egy januári fagymentes napon), ahol aztán hosszú évtizedeken keresztül dekorálhatja a területet. Amennyiben Ön a kettős hasznon elvét követve egyszerre szeretne egy érdekes karácsonyfát és egy remek kerti dísznövényt beszerezni, mindenképpen válassza a szerb lucot! 

 

A szerb luc jellemzői

Ez az örökzöld fenyőféle  akár 30 méteres magasságot is elérheti kifejlett korában! Alakja igencsak szemrevaló, kifejezetten karcsú habitusú fenyőfajta, melynek vezérhajtásai felfelé törekvők, oldalágai szép ívben felfelé állnak. Rövid, fényes tűlevelei rövidek, fonákjukon ezüstös csík húzódik, ezért dekorációs értékük kiemelkedő, a látványhatás sokkal izgalmasabb, mint egy 'sima' lucfenyő esetében.

Tudni kell, hogy az ezüstfenyővel ellentétben kemény és szúrós tűlevelekkel rendelkezik, így kisgyermekeknek nem szabad engedni, hogy a játszanak vele. A szerb luc fő egzotikuma a már említett különleges toboza. A feltűnő, élénk árnyalatú, tojás alakú tobozok 3-6 cm-es nagyságúra nőnek, színük csinos kékes-sötétlila, később pedig éretten barnára változnak.

 

Szerb lucfenyő karácsonyfa rendelhető!

 

A szerb luc a magyar kertekben remekül fogja érezni magát, hiszen a hazai klíma teljesen megfelelő a számára, télállósága pedig kiemelkedően jó, nincs az zord zimankó, ami károsíthatná. A szerb luc vízigénye átlagos, mivel lokális klíma megfelelő neki, ezért nagy általánosságban nem is szorul öntözésre, persze a frissen elültetett példányokat az első hónapokban ajánlott öntözni, valamint nyáron, a hosszabb, aszályos időszakokban szorul mesterséges nedvesség pótlásra.

Ez a fenyő jól viseli a napos és a félárnyékos helyeket is, minden kertben megtalálni neki az ideális pozíciót. Talaj tekintetében egyáltalán nem válogatós, az átlagos kerti földben remekül növekszik, de a gyengébb minőségű közeget is elviseli. Növekedési üteme a fenyők között nagyon jónak számít, fiatalabb korától kezdve akár évi 80-100 centiméter növekedés is várható!

Ez a fenyők mezőnyében kimagasló adat, így ha Ön egy gyorsan fejlődő tűlevelűt keres, választhatja szerb lucot is! Ez a díszes, magas esztétikai értékű fenyő ideális választás szoliternek, csodásan mutat majd kertjének központi részén, de a parlagi területek esztétikus kitöltésére is alkalmas!

 

Akár karácsonyra keres egy szokatlan, izgalmas fát, akár kertjébe szeretne egy nem mindennapi fenyőfélét, a szerb luc kiváló társa lesz Önnek! 

 

Kertészetemből azonnal megrendelheti a szerb lucfenyőt IDE KATTINTVA!

 

Szerb luc rendelés országos házhozszállítással!

 

Fontos információ! A kertészetemből megrendelt növényeket faiskolám saját teherautóival szállítom ki, mégpedig az ország határain belül bárhova, bármelyik településre!

Ennek előnye, hogy az érzékeny élő árut nem futárszolgálat kezeli, hanem a pakolást és a szállítást gyakorlott, a növényekhez értő munkatársaim végzik.

Ez garancia arra, hogy a megvásárolt növény egészségesen, frissen, óvatosan kezelve érkezik meg Önhöz!

Tetszett Önnek a cikk? Akkor kérem nyomjon a 'tetszik' gombra, vagy ossza meg írásomat barátaival, ismerőseivel!

Tartalomhoz tartozó címkék: szerb luc