Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Spiraea japonica 'Double Play Big Bang' – Japán gyöngyvessző

2.690 Ft

(ejtsd: spírea japonika)

Szállítási méret: 10-20 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
2.690 Ft
10 - 20 cm
Menny.:
4.690 Ft
20 - 40 cm
Menny.:
6.590 Ft
40 - 60 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Spiraea japonica 'Double Play Big Bang' – Japán gyöngyvessző főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, 0,6-0,9 méter magasra növő, lombhullató cserje. Hajtásrendszere felfelé törő, levelei keskeny, lándzsa alakúak, levélszélük fűrészes. Kompakt, sűrű habitussal rendelkezik.

A levelei kihajtáskor izzó narancssárga színűek, majd a nyárra élénksárga színűek lesznek. Az őszi lombszín élénk, vörös-narancssárga.

Virág: Júniusban és júliusban hozza mély rózsaszín virágait nagyméretű, hajtásvégi bogernyő virágzatban. A virágok aprók, a porzók túlnyúlnak a virágszirmokon.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli az üde talajviszonyokat, a száraz talajt nehezen viseli el.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, napos és félárnyékos körülmények között is kifejezetten jól fejlődik.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, jól viseli az aszályt, a száraz körülményeket, de érdemes talaját nyirkosan tartani, mert így fejlődik a legszebben.

Gondozás: A talaj üdén tartása a legfontosabb gondozási feladat, ezért rendszeresen, kisebb vízadagokkal öntözzük, mert a pangó vizet nem tűri. Az elvirágzott virágzatok visszavágásával gyenge másodvirágzásra ösztönözhetjük.

Levéltetvek megtámadhatják, bár leginkább csak akkor, ha nem megfelelő helyen és körülmények között fejlődik. Virágzást követően távolítsuk el az elnyílt virágzatokat, újítsuk fel a cserjét.

Társítás és elhelyezés a kertben: A 'Double Play Big Bang' japán gyöngyvessző egy 60-90 cm magas lombhullató cserje, amelynek mély rózsaszín virágai nagyméretű végálló bogernyőbe tömörülnek.

A levelei kihajtáskor narancssárga színűek, majd a nyárra élénksárgává válnak, ősszel pedig narancssárga és vörös árnyalatokban pompáznak. Alkalmazhatók sövényként, vagy pedig évelő- és cserjetársításokban is.

Amennyiben társítja, ültesse a színben ugyancsak élénk lombszínű juharokat a társítás hátulsó részére. Ajánlom a bordó levelű (’Bloodgood’) és a narancsszín levelű (’Katsura’) japán juharokat, amelyek elé ültesse az intenzív árnyalatokban gazdag ’Double Play Big Bang’ japán gyöngyvesszőt.

Az összeültetést egészítse ki a vízszintes hajtásokkal teli 'Cabaret'® mahóniával és a ’Hummelo’ nagyvirágú tisztesfűvel, amelynek lila virágai egész nyáron át pompáznak.

Az ágyás szélén kapjon helyet a kék ’Bressingham Blue’ és a hasonló árnyalatú ’Blue Angel’ árnyékliliom. Ezzel egy színekben gazdag összeállítás lehet az Öné.

Társításra javasolt növényfajták:

Acer palmatum 'Bloodgood' - Bordó levelű japán juhar
Acer palmatum 'Katsura' – Narancsszín levelű japán juhar
Mahonia nitens 'Cabaret'® – Mahónia
Stachys monieri 'Hummelo' - Nagyvirágú tisztesfű
Hosta 'Bressingham Blue' – Árnyékliliom
Hosta 'Blue Angel' – Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-0,9 m
Kifejlett szélesség: 0,6-0,9 m
Ültetési tőtáv: 0,7-1,2 m
Virágzási idő: Június-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, szoliter, évelőágyak háttérnövénye, cserje összeállítások, alacsony sövény, szegély

 

Védett tartalom