Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Acer palmatum 'Katsura' – Japán juhar

16.490 Ft

(ejtsd: ácer palmátum)

Szállítási méret: 40-60 cm magas 
Kiszerelés: 2 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető

A Méret és Kiszerelés változatoknál használt rövidítések Jelmagyarázata.
 

Lombjának színváltozása és gyönyörű habitusa miatt, igen kedvelt fajta.

Védett tartalom
Ár: Díszfa méret: Díszfa kiszerelés: Kosárba
16.490 Ft
M: 40/60
K 2L
Menny.:
34.990 Ft
M: 80/120
K 7,5L
Menny.:
36.490 Ft
M: 120/140
K 7,5L
Menny.:

Hasznos tudnivalók

Az Acer palmatum 'Katsura' – Japán juhar főbb jellemzői:


Az Acer palmatum 'Katsura', egy vonzó japán juhar fajta, amely különleges színváltozásáról ismert. Levelei tavasszal sárgás-narancssárgás árnyalatúak, rózsaszín-narancsos árnyalattal szegettek, ami nyár folyamán élénk zöldre vált, majd ősszel ismét élénk narancsba és vörösbe fordulnak. Ez a színváltozás teszi az 'Katsura'-t különösen vonzóvá a japán juharok között. 
Ez a fajta közepes méretű, általában 2-4 méter magasra növekszik, ami ideálissá teszi a kisebb kertekbe vagy tájképi kialakításokba való beillesztésre. A korona formája gyakran kerekded vagy szétterülő, dús lombozattal.

A legjobban részleges árnyékban fejlődik, de tűri a teljes napfényt is, különösen ha a környezeti feltételek, mint a talaj nedvességtartalma és hőmérséklete, megfelelőek. A közvetlen, erős napfény néha károsíthatja a leveleit. Tövét érdemes mulcsozni.
Enyhén savas vagy semleges, termékeny talajokat részesíti előnyben. A vízigénye mérsékelt, de fontos a rendszeres öntözés, különösen a száraz időszakokban.

Az Acer palmatum 'Katsura' ideális választás azok számára, akik egy színes, változatos megjelenésű japán juhart szeretnének kertjükben. Ez a fajta különösen alkalmas szoliterként, kisebb csoportos ültetésekben, vagy japán stílusú kertekben, ahol az élénk színváltozások kiemelkedhetnek.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 2-4 méter
Kifejlett szélessége: 2-4 méter
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes


 

 

Paraméterek

Lomb színeződése: ősszel narancssárgára
Kifejlett magasság: 3-4 m