Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Profi-Line – Botanikai nárcisz 'Tete Boucle'

Ár:
1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 10/+ cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-02-17

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Profi-Line – Botanikai nárcisz 'Tete Boucle' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Tete Boucle’ egy teltvirágú nárciszfajta, amelynek a virágai nagyméretűek és tömve teltek és sok szirom alkotja őket. A trombitás nárciszokkal ellentétben a párta és a lepellevelek csak nehezen elkülöníthetők. A fajta egyedi napsárga színű. Végleges magassága 20 cm.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. A ’Tete Boucle’ egy alacsony termetű (20 cm), teltvirágú nárciszfajta, amelynek színe erős napsárga.

Kiválóan társítható a tőle magasabb, sárga színű nárciszokkal, mint a krémszínű ’Blushing Lady’ vagy az erősebb kontrasztú ’Falconet’ fajták. A nárciszpompát egészítse ki a tulipán 'Cottage' Mix színkeverékével.

Előttük nagyszerű helyet kaphat a késő tavasszal fehéren virágzó tőzike. A társítás szegélyére ültesse a sötét színű ’Night Eyes’ és a fehér ’Album’ gyöngyikéket.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Blushing Lady’
Narcissus ’Falconet’
Mega-Pack – Tulipán 'Cottage' Mix
Leucojum aestivum – Tőzike
Muscari ’Night Eyes’ – Gyöngyike
Muscari ’Album’ – Gyöngyike

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!