Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Botanikai nárcisz 'Falconet'

1.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-12 cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Botanikai nárcisz 'Falconet' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Falconet’ megjelenését tekintve egy kisebb termetű fajta, mely virágzáskor is csupán 15-20 centiméter magas. A nárcisz egy tőkocsányból egy virágot nevel, azonban vannak olyan fajták, melyeknél egy száron több virág figyelhető meg.

Egy száron több apró virágot figyelhetünk meg. A virágok száma 3-10 között változhat a termőhely adottságaitól függően. A lepel napsárga színű, míg a tölcsér (csupor) sötétebb, narancssárga árnyalatú.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után. A ’Falconet’ fajta apró termetének köszönhetően alkalmas arra, hogy akár sziklakertekbe is telepítsük, de más tavaszi virágzású hagymásokkal vegyesen ültetve márciustól áprilisig virágzó kertrészt alakíthatunk ki.

A nárcisz fajták közül ideális társai a trombitás, valamint a koronás nárciszok, de a spanyol kékharang és a tömöttebb virágzatú jácintok is jól érvényesülnek mellette, de a korai tulipánok közül is válogathatunk.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthoides hispanica
Hyacinthus mixed – Jácint színkeverék
Narcissus ’Goblet’
Színharmónia összeállítás 'Orange Harmony' (nárcisz-tulipán-jácint, narancssárga-sárga)
Tulipa ’Apricot Beauty’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 15-20 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 5-8 cm
Virágzási idő: Március – Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, hosszú életű növények

 

Védett tartalom