Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Színharmónia összeállítás 'Orange Harmony'(nárcisz-tulipán-jácint, narancssárga-sárga)

4.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 17 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-15 cm
Virágszín: narancssárga-sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Színharmónia összeállítás 'Orange Harmony'(nárcisz-tulipán-jácint, narancssárga-sárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Színharmónia összeállítás ’Orange Harmony’ hagymakeverék egy április és május között virágzó hagymás évelőkeverék, amelyben összesen 17 darab hagyma található.

A hagymák között találhat 4 darab narancs-fehér nárciszhagymát, 4 darab sárga-narancssárga nárciszhagymát, 5 darab Tulipa ’Jimmy’, valamint 4 darab Hycinthus ’Gipsy Queen’ hagymát. A fajtakeverék kifejlett magassága 20-40 cm, virágzásuk április és május hónapokban történik.

Az alkalmazott fajták közös tulajdonsága, hogy mindben megtalálhatók a narancssárga színárnyalatai, ezáltal egy valódi tavaszi melegséget sugárzó hatást biztosítanak a kertben.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Színharmónia összeállítás 'Orange Harmony' egy 20-40 cm magasságot elérő hagymás dísznövény mix, amely áprilisban és májusban virágzik. Az alkalmazott fajták közös tulajdonsága, hogy minden fajtánál jelen van a narancssárga valamelyik csodaszép árnyalata.

A fajtakeverékben megtalálható a ’Gipsy Queen’ jácint, a Tulipa ’Jimmy’, egy narancssárga-fehér, valamint egy naracssárga-citromsárga nárciszfajta is. Ültesse hagymáit keverve, alkosson egy nagy, vagy több kisebb ’szigetet’ belőlük.

Társítsa a fajtakeveréket további narancsárga vagy fehér nárciszokkal és tulipánokkal. Mögöttük pedig kapjanak helyet a nagytermetű liliomok, valamint a nyári virágzású díszhagymák.

A fajtakeverék elé ajánlom a Pegasus 'Bienenfutterquelle' méhlegelőjét, amely a kora tavaszi időszaktól virágzik.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Princess Irene’
Tulipa ’Orange Emperor’
Narcissus ’Modern Art’
Allium ’Mount Everest’
Allium ’Gladiator’
Lilium candidum
Pegasus – 'Bienenfutterquelle' (méhlegelő keverék)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-40 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 15-22 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert, méhlegelő

 

Védett tartalom