Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipa 'Apricot Beauty' - Egyszerű virágú tulipán

2.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: barack

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Tulipa 'Apricot Beauty' - Egyszerű virágú tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Az ’Apricot Beauty’ egy egyszerű virágú fajta, mely azt jelenti, hogy a virágzati száron egy virág fejlődik, mely alakjára a tojásdad forma jellemző kissé szögletes alapi résszel.

A korai virágzás pedig nem jelent más, mint hogy már március végén, április elején megcsodálhatjuk a kinyíló virágait. Az ’Apricot Beauty’ fajta virágai valóban barackszínre emlékeztetők, szirmai kerekdedek, zöld pászta nélküliek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik az ’Apricot Beauty’, mely korai virágzása révén a vele egy időben nyíló szimpla virágú és telt virágú fajtákkal egyaránt jól kombinálható a kiültetésekben.

A Prince mixed összeállítás fehér, rózsaszín és sárga árnyalatai nagyon jól illenek hozzá, azokat jól kiegészíti, de a lilás árnyalatú ’Candy Prince’ társaságában is jól mutat. Az erősebb színvilágú fajták közül a sárga ’Monte Carlo’ teltvirágú tulipán is jó társnövénye.

A kései virágzású, tehát április-májusban nyíló fajták közül válasszuk mellé a fekete ’Queen of Night’, valamint a liliomvirágú tulipánok közül a fehér ’Sapporo’ fajtákat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa Prince mixed
Tulipa ’Candy Prince’
Tulipa ’Monte Carlo’
Tulipa ’Queen of Night’
Tulipa ’Sapporo’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 35-45 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom

Videók