Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Mega-Pack – Tulipán 'Cottage' Mix

3.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 17 db /csomag
A hagyma körmérete : 11-12 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Mega-Pack – Tulipán 'Cottage' Mix főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

Ebben a ’Cottage’ mix összeállításban középidei, tehát jellemzően áprilisban nyíló fajtákat találunk. Megjelenésükben a triumph tulipánokat idézik, melyeket nagy arányban termesztenek, származásukat tekintve pedig az egyszerű virágú korai, valamint a Darwin hibridek keresztezésével hozták létre őket.

A triumph tulipánok közös jellemzője, hogy hosszú virágzási idővel rendelkeznek, a virágok pedig nem terülnek szét teljes virágzásban sem. A virágok színe igen változatos, fehér, sötét lila, rózsaszín cirmos, narancsos-piros virágszín egyaránt megtalálható az összeállításban.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül egy sok színt felvonultató összeállítás ez a ’Cottage’ mix, mely jó választás akkor, ha nem akarunk sok időt tölteni a kiültetés megkreálásával.

A tulipánok mellé bátran telepítsünk velük egy időben nyíló, hasonló virágformájú fajtákat, így a sárga ’Yokohama’, a fehér ’White Dream’, valamint a sárga alapszínű, pirossal szegélyezett ’Page Polka’ fajtákat.

A késő virágzásúak közül a sötét lila ’Mascotte’ és a rózsaszín átmenetes ’Fancy Frills’ rojtos tulipánokat telepítsük, így még májusban is lesz nyíló tulipánunk.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Yokohama’
Tulipa ’White Dream’
Tulipa ’Page Polka’
Tulipa ’Mascotte’
Tulipa ’Fancy Frills’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45-50 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április közepe
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom