Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Triumph-típusú tulipán 'Page Polka'

1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: fehér-rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Triumph-típusú tulipán 'Page Polka' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A ’Page Polka’ egy középidei virágzású, áprilisban nyíló triumph tulipán.

A triumph tulipánokat igen nagy arányban termesztik, származásukat tekintve pedig az egyszerű virágú korai, valamint a Darwin hibridek keresztezésével hozták létre őket. A triumph tulipánok közös jellemzője, hogy hosszú virágzási idővel rendelkeznek, a virágok pedig nem terülnek szét teljes virágzásban sem.

A ’Page Polka’ virágformája kúpos, háromszögre emlékeztető. A virág alapszíne krémsárga, melyet a piros sziromszegély tör meg.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik a ’Page Polka’ fajta.

Ennek a változatnak a különlegességét a krémsárga és piros szín erős kontrasztja adja, mely miatt virágzó szegélyek kialakítására az egyik legjobb választás. Előterébe ültessünk jácintokat, így például a sötétkék ’Blue Magic’ vagy a világos sárga ’City of Haarlem’ fajtákat.

A triumph tulipánok közül telepítsük vegyesen a fehér ’White Dream’ és a piros-bordó csíkozású ’Slava’ fajtákkal, melyek hátterébe válasszunk magasabb liliomvirágú ’Sapporo’ és piros, rojtos szélű ’Red Wing’ tulipán fajtákat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Blue Magic’
Hyacinthus ’City of Haarlem’
Tulipa ’White Dream’
Tulipa ’Slava’
Tulipa ’Sapporo’
Tulipa ’Red Wing’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 - 60 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom

Videók