Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Triumph-típusú tulipán 'Yokohama'

2.090 Ft
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Triumph-típusú tulipán 'Yokohama' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A ’Yokohama’ fajta egy középidei virágzású, áprilisban virágot bontó triumph tulipán.

A triumph tulipánokat igen nagy arányban termesztik, származásukat tekintve pedig az egyszerű virágú korai, valamint a Darwin hibridek keresztezésével hozták létre őket. A triumph tulipánok közös jellemzője, hogy hosszú virágzási idővel rendelkeznek, a virágok pedig nem terülnek szét teljes virágzásban sem.

A ’Yokohama’ sárga virágai megjelenésükben kissé tojásdadok, de az alapi rész kissé szögletes.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, így például a napsárga ’Yokohama’fajta is.

Ültessük vegyesen a fehér-lila ’Hotpants’, a rózsaszín és fehér ’Valentine’, valamint a sötétlila ’Negrita’ triumph tulipánokkal. Ezek hátterébe válasszunk a nagyobb termetű, rojtos szélű tulipánok közül fehér ’Daytona’ és rózsaszín ’Fancy Frills’ fajtákat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Hotpants’
Tulipa ’Negrita’
Tulipa ’Valentine’
Tulipa ’Daytona’
Tulipa ’Fancy Frills’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 35 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: sárga
Virágzási idő: április
Ültetés ideje augusztus - október
Ültetés mélysége 10-15 cm
Virágmagasság kertben 35 cm

Videók