Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pieris japonica 'Rosalinda' – Babérhanga

16.990 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: piérisz jáponika)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 10 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Pieris japonica 'Rosalinda' – Babérhanga főbb jellemző

 

Habitus: Dús, elágazó, bokros habitusú örökzöld cserje, amelynek kifejlett magassága nem haladja meg a 100 cm-t. A hajtásai felfelé törők. Terebélyes bokrot képez. Levelei közepesen nagyok, épszélűek, kihegyezett csúcsúak lándzsások. Színük kihajtáskor vörös, majd később zöldre változik.

Virág: Április-májusban hozza illatos, púderrózsaszín, csüngő, harang alakú virágait, amelyekből dús, sok virágból álló fürtöket képez.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli az enyhén savas kémhatású talajokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos és félárnyékos helyen fejlődik kielégítően.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja. Kiváló szárazságtűrő.

Gondozás: Nem igényel rendszeres metszést, de ha mégis alakítani kell az alakján, akkor azt a virágzást követően érdemes megtenni. Kártevőkre és kórokozókra nem érzékeny, bár időnként a lisztharmat megfertőzheti.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Rosalinda’ babérhanga rózsaszín, csüngő virágzatával és kezdetben pirosas árnyalatú friss hajtásaival egyaránt díszítő, örökzöld cserje, mely kertünk egész évben díszítő eleme lehet. Társítása során cserje összeállítások elülső szegélyébe helyezhetjük, de kombinálhatjuk, díszfákkal és évelőkkel egyaránt.

Egy cserjékből és díszfákból álló vegyes társításhoz válasszunk a háttérbe ’Bloodgood’ bordó levelű japán juhart, mely mellé a világosabb, narancsos árnyalatú ’Katsura’ japán juhart telepítsük, így egy vibráló színhatást létrehozva.

Az előtérbe telepítsünk vegyesen ’Rosalinda’ babérhangát és tarka levelű ’Crotonifolia’ babérsomot, melyek örökzöld voltuk miatt társításunk állandóságot sugárzó elemei lesznek.

A hangsúlyos virágokat nevelő cserjék közül válasszunk kék virágú ’Nikko Blue’ és sötét rózsaszín, már-már pirosnak tetsző ’Red Baron’ hortenzia fajtákat. A társításunk különleges eleme lehet az őszi lombszínével is díszítő, majd lombhullás után narancsos vesszőit felfedő ’Midwinter Fire’ veresgyűrű som.

Társításra javasolt növényfajták:

Acer palmatum 'Bloodgood' - Bordó levelű japán juhar
Acer palmatum 'Katsura' – Narancsszín levelű japán juhar
Aucuba japonica 'Crotonifolia' – Babérsom
Cornus sanguinea 'Midwinter Fire' – Veresgyűrű som (narancssárga vesszőjű)
Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue' – Kék virágú hortenzia
Hydrangea macrophylla 'Red Baron' – Rózsaszín hortenzia

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,8-1 m
Kifejlett szélesség: 0,5-0,7 m
Ültetési tőtáv: 0,6-0,8 m
Virágzási idő: április-május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Örökzöld
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, sövény, szoliter, konténer

 

Védett tartalom