Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nárcisz 'Red Devon'

2.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 12-14 cm
Virágszín: sárga-narancs

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Nárcisz 'Red Devon' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Red Devon’ egy nagy koronás nárcisz, a trombitás nárciszokkal ellentétben nem a csupor (virágközép) a nagyobb, hanem a külső lepellevelek, melyek gyakran egymással átfedésben vannak.

A fajta kifejlett magassága 40 cm, a csupor színe narancssárga, míg a külső lepellevelek napsárga színűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. A ’Red Devon’ egy nagy koronás nárciszfajta, amelynek külső lepellevelei napsárga színűek, míg a belső lepelkör narancssárga színű. Méretéből és színéből adódóan kiválóan társítható.

Ültessen mellé kiváló kontrasztot biztosító fehér nárciszfajtákat, mint a ’White Lion’ vagy a ’Paperwhite’ fajták. Ajánlom elé ültetve a Pegasus ’February Gold’ botanikai nárciszokat.

A sárga és fehér színeket egészítse ki a ’Violet Harmony’ lila színharmónia összeállítással, valamint a lila-fehér-sárga virágú, apró termetű ’Firefly’ krókusszal.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’White Lion’
Narcissus ’Paperwhite’
Pegasus –' February Gold' botanikai nárcisz
Színharmónia összeállítás 'Violet Harmony' (jácint-tulipán-díszhagyma, lila)
Crocus sieberi ’Firefly’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom