Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pegasus – Botanikai nárcisz 'February Gold'

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-12 cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Pegasus – Botanikai nárcisz 'February Gold' főbb jellemző

 

Jellemzői: A Pegasus – Botanikai nárcisz ’February Gold’ egy 30 cm magas, áprilisban virágzó botanikai nárciszfajta, amelyre jellemző, hogy a külső lepellevelek viszonylag keskenyek, a belső lepelkör ’csuporrá’ forr össze. A fajta színe erős napsárga. A fajta neve is a korai virágzásra utal, amely a hazai klímán márciusban történik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Pegasus – Botanikai nárcisz ’February Gold’ egy 30 cm magasságot elérő, igen korai (március) virágzású botanikai nárcisz, amelynek színe erős napsárga. Igen egyedi hatás érhető el vele a kora tavaszi kertben.

Mivel viszonylag kistermetű, ezért balkonládában, teraszon is nevelhet, de évelőágyásban is kiválóan társítható. Ebben az esetben válassza mellé a Pegasus – Botanikai krókusz BIG BAG fajtakeveréket, amely megelőzi, majd együtt nyílik a ’February Gold’ fajtával. A társítás elülső részét kiegészítheti még a ’Flore Pleno’ hóvirággal.

A nárciszok mögött kapjon helyet a fehér ’Salome’, valamint az erős sárga Orange Juice’ fajta magasabb nárciszfajta, amelyet egészítse ki a 'Pastell Farbenspiel' Mega-Pack tulipánnal. A társítás hátulsó részén kapjon helyet a fehér ’White van Vliet’ írisz.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Pegasus – Botanikai krókusz BIG BAG
Galanthus 'Flore Pleno' – Hóvirág
Narcissus ’Salome’
Narcissus ’Orange Juice’
Mega-Pack – Tulipán 'Pastell Farbenspiel'
Iris hollandica – ’White van Vliet’ (fehér)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 10-12 cm
Virágzási idő: Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, balkon, terasz

 

Védett tartalom