Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Színharmónia összeállítás 'Violet Harmony' (jácint-tulipán-díszhagyma, lila)

4.190 Ft

Csomagolt mennyiség: 26 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-15 cm
Virágszín: lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Színharmónia összeállítás 'Violet Harmony' (jácint-tulipán-díszhagyma, lila) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Színharmónia összeállítás ’Violet Harmony’ hagymakeverék egy március és június között virágzó hagymás évelőkeverék, amelyben összesen 26 darab hagyma található.

A hagymák között találhat lila jácintokat (3 db), lila, klasszikus tulipánokat (9 db), és 14 darab lila díszhagymát. A fajták közös tulajdonsága, hogy mélylila színűek, és így, ebben az egyedi fajtamixben alkalmazva őket erős, hangsúlyos tavaszi és nyári kertrész teremthető.

A fajtakeverék végleges magassága 20-60 cm, a virágzási ideje március és június között történik, ezzel a tavaszi és a nyár eleji kert virágzási időszakát is lefedik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Színharmónia összeállítás 'Violet Harmony' egy 20-60 cm magasságot elérő hagymás dísznövény mix, amely márciusban és júniusban virágzik. Az alkalmazott fajták közös tulajdonsága, hogy minden fajtánál jelen van a lila szín.

A fajtamixben megtalálható a lila jácint, a lila tulipán, valamint a lila díszhagymák is. Ültesse hagymáit keverve, alkosson egy nagy, vagy több kisebb ’szigetet’ belőlük.

Társítsa a fajtakeveréket további lila vagy fehér tulipánokkal, esetleg fehér vagy sárga nárciszokkal, valamint a ’Woodstock’ és a sárga ’City of Haarlem’ jácintokkal, az előtérbe pedig ültessen tőzikéket, amelyek már kora tavasszal kinyílnak.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Candy Club’
Tulipa ’Flaming Parrot’
Narcissus ’White Lion’
Narcissus ’Dutch Master’
Hyacinthus ’Woodstock’
Hyacinthus ’City of Haarlem’
Leucojum aestivum – Tőzike

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-60 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 15-22 cm
Virágzási idő: Március-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert, méhlegelő

 

Védett tartalom