Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lonicera japonica 'Pink Aperitif' – Japán futólonc

6.290 Ft

(ejtsd: lonicéra japonica)

Szállítási méret: évszaktól függően 70-100 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: --- cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek --- db növényt kell elültetnie, --- centiméterenként egymástól.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
5.890 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lonicera japonica 'Pink Aperitif' – Japán futólonc főbb jellemző

 

Habitus: Kúszó habitusú, télizöld lombozatú cserje. Levelei fiatalon krémsárgák és rózsaszínek, majd nyár közepére intenzív zöld színűvé válnak. A levélalak széles lándzsás, a levél épszélű.

Virág: Virágai júniusban jelennek meg, még mielőtt a lombozat elhalványul, így a hosszú, csőszerű virágok, melyek színei vörös-rózsaszínben és krémszínben pompáznak nyár végéig, kiváló összhangot alkotnak. A virágok nagyon erős illattal rendelkeznek, vonzzák a méheket és a pillangókat.

A termései aprók, feketék, gömbölyűek, emberi fogyasztásra alkalmatlanok, de a madaraknak finom csemegeként szolgálnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel, mivel hajtásrendszere viszonylag sűrű, így az alakító, ritkító metszés fontos.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Pink Aperitif’ japán kúszólonc akár 4 méter magasra is felkúszó cserje, amely egész évben díszít. Tavaszi friss levelei feltűnő, rózsaszínes- krémszínűek, amelyek bár nyárra zölddé válnak, de a levelek színpompája még találkozik a júniusban nyíló piros-rózsaszín, erősen illatozó virágokkal.

A cserje dús elágazású, és kedveli az erősen napos helyeket, viszont ezzel párhuzamosan a gyökerei, a növény töve legyen árnyékban, hűvösben. Színes, erős jelenlétű cserje, amely pergolára, akár rácsra, támaszrendszerre felfuttatva nagyszerűen mutat, de társításban is elhelyezhető.

Ha társításban kívánja elhelyezni, akkor futtassa fel a ’Pink Aperitif’ fajtát a háttérben, elé pedig ültessen ’Belconto’ barackszínű sásliliomot, amely mellett nagyszerűen mutat a fáklyaliliom ’Ice Queen’ fajtája. A fáklyaliliom mellé ültesse a ’Grand Mogul’ teahibrid rózsát, amelynek alapszíne vajszínű, de a szirmok szélei enyhén rózsaszínek, így nagyszerűen illenek a ’Pink Aperitif’ nyári színeihez.

Az ágyás elülső részére ültesse az őszi napfényvirág 'Sahin's Early Flowerer' színjátszó fajtáját. Előtte jól mutat a japán borbolya szintén színjátszó ’Pow Wow’ fajtája.

Társításra javasolt növényfajták:

Hemerocallis 'Belconto' - Sásliliom (barackszínű)
Kniphofia 'Ice Queen' – Fáklyaliliom
Rosa 'Grand Mogul' - vajszínű, enyhe rózsaszín széllel teahibrid rózsa
Helenium 'Sahin's Early Flowerer' - Őszi napfényvirág
Berberis thunbergii 'Pow Wow' – Japán borbolya

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-4 m
Kifejlett szélesség: 3 m
Ültetési tőtáv: 3-3,5 m
Virágzási idő: június-augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Télizöld
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert liánnövénye, amely kerítések, rácsok, pergolák befuttatására alkalmas

 

Védett tartalom