Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Berberis thunbergii 'Pow Wow' – Japán borbolya

Ár:
2.890 Ft

(ejtsd: berberisz tunbergí)

Szállítási méret: évszaktól függően 10-40 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Berberis thunbergii 'Pow Wow' – Japán borbolya főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, lombhullató, szúrós cserje, amelynek kifejlett magassága 90-100 cm. Keskeny, felfelé törő bokrot képez.

Levelei kihajtáskor vörösek, majd a tenyészidőszak folyamán halványzöldekké vagy sárgákká válnak, rajtuk krémfehér rajzolatok, foltok alakulnak ki és díszítenek.

Virág: Kisméretűek, sárgák, jelentéktelenek. Magánosan vagy kevés virágból álló fürtben nyílnak tavasz közepén, amelyeket kissé halványabb piros színű, megnyúlt bogyótermések követnek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Fényigényes cserje, napos helyet kíván, de a gyenge, részleges árnyékot is kedveli. Világos színe miatt a tűző napon levelei megéghetnek.

Vízigény: Alacsony vízigényű növény, amelyet csak aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal. A túlságosan nedves körülményeket, a pangóvizes talajt nem tűri.

Gondozás: Az előző évben megnevelt hajtásokon virágzik és terem. Virágzást követően érdemes metszeni, de rendszeres metszést nem igényel. A lisztharmat megtámadhatja, kártevők nem jellemzők.

Az élénk lombszín csak napfényes helyen alakul ki. Félárnyékban a levelek egy része zölddé válik.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Pow Wow’ borbolyafajta egy 90-100 cm magasra növő, keskeny, felfelé törő hajtásrendszerű lombhullató cserje, amelynek fő díszítőértéke a fiatalon vörös, majd később zöldessárga levelek, amelyeket krémfehér foltok tarkítanak. A cserje alkalmas sövényként, cserjecsoportokban és évelőágyások háttérnövényeként is.

Amennyiben társítja, helyezze el a társítás hátulsó részén, a ’Pow Wow’ képezze a hátteret akár egy laza sövény formájában. Előtte kapjon helyet az ugyancsak sárga és zöld színekben pompázó keskenylevelű menyecskeszem ’Golden Gain’, amelyet kiegészíthet a piros színes margaréta ’Robinson’s Red’ fajtájával.

A sárga és piros színek szépen kiegészülnek a világoskék-fehér színekben játszó ’Excalibur’ szarkalábbal. Az ágyásszegélyen kapjon helyet a piros levelű, sárga szélű törpe japán borbolya ('Admiration'®), amelynek vöröses színeit szépen kiegészíti a veronika 'Sunny Border Blue' kék színvilága.

Társításra javasolt növényfajták:

Coreopsis verticillata 'Golden Gain' - Keskenylevelű menyecskeszem (sárga)
Tanacetum coccineum 'Robinson's Red' - Színes margaréta (piros)
Delphinium 'Excalibur' - Szarkaláb (világoskék-fehér)
Berberis thunbergii 'Admiration'® – Piros levelű, sárga szélű törpe japán borbolya
Veronica spicata 'Sunny Border Blue' - Veronika

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-100 cm
Kifejlett szélesség: 40-50 cm
Ültetési tőtáv: 40-60 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Alacsony vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, sövény

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!