Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Liliomvirágú tulipán színkeverék

2.190 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Liliomvirágú tulipán színkeverék főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A liliomvirágú változatok a virágforma alapján kerültek elkülönítésre.

Jellemző rájuk, hogy leveleik középzöldek, épszélűek és lényegesen keskenyebbek az egyéb tulipánok leveleitől. Virágaik karcsúak és kifejezetten hosszúak (10-12 cm). A lepellevelek csúcsa kihegyesedő és kifelé hajlik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket. 

Gondozás: A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik a liliomvirágú tulipán, mely nevét keskeny, hosszú virágairól kapta, melyeknél a lepellevél csúcsi része kifelé hajló.

Ez a színkeverék azoknak is ajánlott, akik kedvelik ezt a tulipántípust, viszont nem tudnak választani a rengeteg színből. Ebben a fajtamixben ugyanis több szín megtalálható. Igazán akkor mutatós, ha a hagymákat egy csoportba ültetjük.

Érdemes társítani is. Ebben az esetben ajánlom mellé ültetni szintén kisebb csoportban elhelyezve a nagyvirágú nárcisz színkeveréket. Ezzel egy igazi színkavalkád alakítható ki. Ültessen még ’Frans Hals’ íriszt is a kertrészre, valamint jácintokat és szegélyként válassza a kistermetű Puschkinia scilloides fajt.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus nagyvirágú színkeverék
Iris hollandica ’Frans Hals’
Hyacinthus ’Pink Pearl’
Hyacinthus ’Blue Magic’
Puschkinia scilloides

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-60 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 13-18 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók