Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Liliom színkeverék (10 db)

3.990 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 14/16 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
liliom virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Liliom színkeverék (10 db) főbb jellemző

 

Jellemzői: A liliomok nyári virágzású, nagyméretű tagjai a kertnek. Hagymás évelők, melyek hagymái télállók, ősszel nem szükséges őket felszedni, de érdemes a hidegebb téli időszakokban letakarni a talajt. Leveleik fényesek, lándzsa alakúak.

Virágaik hat sziromból állnak, kiterülők, impozánsak. A 10 hagymából álló színkeverék átlagos magassága meghaladja az 1 métert. Színeiben megtalálható a fehér, a citrom- és narancssárga és a bordó szín egyaránt. A szirmok pettyezettek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli az enyhén savas, nedvesebb talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik. Kedveli a napos, vagy félárnyékos fényviszonyokat. Minimum 6-8 óra megvilágítás szükséges számukra naponta.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Fagytűrő, ezért a téli időszak előtt a hagymák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A liliomok nagytermetű, hagymás évelők, melyek júliusi virágzásukkal varázsolnak színeket a kertbe. Alkalmazhatók szoliterként, és nagyobb dézsában is nevelhetők és társításban is alkalmazhatók.

A tíz hagymából álló színkeverék egy igazi nyári hangulatú színválogatás, melyben megtalálható a fehér, a bordó, és a sárga árnyalatai is. Amennyiben társítja, érdemes hangsúlyozni a liliom színvilágát szolidabb színekkel.

Ajánlom mögé ültetni a fehér kardvirágot, előtte kapjon helyet a krémfehér madártej. Az összeültetés elülső részére válassza a nőszirom színkeveréket, a vajszínű csillaghagymát.

A szegélyen kapjon még helyet a színpompás csodatölcsér, hogy itt is visszaköszönjön a liliom által alkotott színgazdagság.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Gladiolus – Kardvirág (fehér)
Ornithogalum saundersiae - Madártej
Iris hollandica – Nőszirom (színkeverék)
Triteleia hyacintha – Vajszínű csillaghagyma
Mirabilis jalapa - Csodatölcsér

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100- cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 60-120 cm (magas)
Virágszín: színkeverék
Virágzási idő: nyáron

Videók