Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia 'Petite Snow' – Kínai selyemmirtusz

5.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
5.990 Ft
20 - 40 cm
Menny.:
6.990 Ft
60 - 80 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia 'Petite Snow' – Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 1-1,2 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Fehér színű virágai nagyméretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. Általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett. Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak.

Virágzatuk nagyméretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A 'Petite Snow’ egy kistermetű kínai selyemmirtusz fajta, amely fehér virágaival és bókoló habitusával egy dekoratív cserje lehet a kertjében. Bár szoliterként is mutatós, de társításban elhelyezve is igen egyedi hatást nyújt. Ebben az esetben helyezzen el selyemmirtuszokat az összeültetés hátulsó részén.

Ajánlom a szintén fehér színű ’Natchez’ kínai selyemmirtuszt, amely egy kifejezetten nagyméretű növény, ezért kis faként a társítás hátulsó részén helyezze el. Előtte kapjon helyet a sötétlila virágú nyáriorgona (’Black Knight’), amely előtt kontrasztot teremthet az élénkzöld színű ’Helmond Pillar’ oszlopos borbolyával, mely előtt kapjon helyet a ’Petite Snow’ fajta.

A cserjék elé ültesse a bordó, teltvirágú ’Eccentric’ kasvirágot, amelyet társítson az ugyancsak nyáron virágzó sötétkék szamárkenyérrel. Előttük, a társítás lezárásaként alkalmazza a menyecskeszem sárga színű ’Illico’ fajtáját.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia hybrida 'Natchez' - Kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona
Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' – Oszlopos borbolya
Echinacea purpurea 'Eccentric' – Kasvirág
Echinops ritro - Sötétkék szamárkenyér
Coreopsis grandiflora 'Illico' - Menyecskeszem

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 1-1,2 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom