Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lagerstroemia indica 'Wichita' – Kínai selyemmirtusz (lila)

Ár:
3.990 Ft

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lagerstroemia indica 'Wichita' – Kínai selyemmirtusz (lila) főbb jellemző

 

Habitus: 2-3 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Élénk lila virágai nagy méretű bugákba tömörülnek, melyeknek nagysága 15-20 cm is lehet. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és selyemmirtusza meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Wichita’ selyemmirtusz egy lazac lila virágszínű, hatalmas bugavirágzatot alkotó, pompás díszfa vagy cserje a kertjében. Érdemes vidám, mégis sokat sejtető élénk lila színét más selyemmirtuszokkal társítani.

Erre a célra ajánlom a fényes rózsaszín virágszínű ’Hopi’ selyemmirtuszt, mely elé ültethet sötétlila virágú nyáriorgonát (’Black Knight’), mely elé ajánlom a törpe, lila virágszínű ’Nanho Purple’ nyáriorgonát. Ezzel a cserjék gyönyörű lila-rózsaszínben fognak pompázni minden nyáron. A cserjék elé ültessen évelőket. A nagyfészkű menyecskeszem ’Tequila Sunrise’ sárga nyári virágszíne pompásan illik a cserjék színvilágához.

A menyecskeszem előtt kapjon helyet a kisebb termetű kerti kokárdavirág ’Burgunder’ fajtája, az ágyásszegélyen pedig kiváló helye lehet a rózsaszín napvirágnak (’Ben Hope’).

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Hopi' – Kínai selyemmirtusz (fényes rózsaszín)
Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona
Buddleia davidii 'Nanho Purple' – Lila virágú törpe nyáriorgona
Coreopsis 'Tequila Sunrise' - Nagyfészkű menyecskeszem
Gaillardia 'Burgunder' – Kerti kokárdavirág
Helianthemum 'Ben Hope' - Napvirág (rózsaszín)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélesség: 2,5 m
Ültetési tőtáv: 2,5-3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom