Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia indica 'Petite Red' – Kínai selyemmirtusz

9.690 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia indika)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-40 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
9.690 Ft
20 - 40 cm
Menny.:
10.990 Ft
40 - 60 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia indica 'Petite Red' – Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 1-2 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Pirosas-ciklámen színű virágai nagy méretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Petite Red’ selyemmirtusz egy törpe növekedésű (1-2 m), rendkívül különleges, pirosba hajló virágszínű fajta. Ez a szín markáns, erős, ezért helyezzük társításban a cserjefolt elülső, központibb részére. A fajta mögött kiváló helyet kaphat a szintén erős rózsaszín 'Rubra Magnifica' , de a fehér szín is jól illik a fajtához.

Ez esetben válassza a 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' fajta világító fehér színét. A társítást érdemes kiegészíteni sásliliom fajtákkal, amelyek szintén jól hangsúlyozzák a ’Petite Red’ pirosát. Érdemes a lila-bordó 'Summer Wine' vagy a szintén sötét virágszínű 'Ti's Midnight' fajtát.

Érdemes a gyömbérgyökér ’Koi’ fajtát is csoportosan az ágyásba ültetni, mert a narancspiros virágai szépen mutatnak. Az ágyás szegélyen kapjon helyet a tűző napot remekül bíró rózsaszín délvirágot ('John Profitt').

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Rubra Magnifica' – Kínai selyemmirtusz
Lagerstroemia indica 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' - Fehér virágú kínai selyemmirtusz
Hemerocallis 'Summer Wine' - Sásliliom (lila-bordó)
Hemerocallis 'Ti's Midnight' - Sötét mahagóni sásliliom
Geum coccineum 'Koi' - Narancspiros gyömbérgyökér
Delosperma cooperi 'John Profitt' - Délvirág (rózsaszín)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-2 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom