Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia indica 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' - Fehér virágú kínai selyemmirtusz

5.590 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Magyarországon egyedülálló a selyemmirtusz kínálatom!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia indica 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' - Fehér virágú kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 2-3 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Hófehér virágai nagy méretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc'  fajta egy világító fehéren virágzó selyemmirtusz. Magassága 2-3 m, ennélfogva kiválóan társítható több virágzó cserje- és évelőfajtával. A fehér szín mindenhez illik, ezért a társításnak csak a képzelet szab határt. A társításban kapjon helyet a halvány rózsaszínű 'Camaieu d'ete ® - Indycam' fajta, amely szép átmenetet képez a piros virágú 'Petite Red' fajtával.

A 'Petite Red' alacsonyabb termetű, ezért helyezzük előre. Szépen kiegészíti és markáns arculatot teremthet a sötétkék 'Black Knight' és a vidám, kékes-lilás virágú 'Flower Power', amely még a virágzási időt is meghosszabbíthatja a kertjében. Az előtérben kapjon helyet a sötétpiros 'Amabile Plenum' és az izzó 'Ben Heckla' napvirág.

Az ágyás szegélyére ültessük a tűzpiros 'Queen Victoria' lobéliát. Ezzel egy markáns, ám szemet gyönyörködtető társítást alakíthat is.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Camaieu d'ete ® - Indycam' - Világos rózsaszín virágú kínai selyemmirtusz
Lagerstroemia indica 'Petite Red' – Kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona
Buddleia weyeriana 'Flower Power'® - Kékes-lilás virágú nyáriorgona
Helianthemum 'Amabile Plenum' ('Rubin') - Napvirág (sötétpiros, telt)
Helianthemum 'Ben Heckla' - Napvirág (narancsvörös)
Lobelia cardinalis 'Queen Victoria' – Tűzpiros mocsári lobélia

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2,5-3 m
Kifejlett szélesség: 2,5 m
Ültetési tőtáv: 2,5-3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Videók