Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia hybrida 'Catawba' - Kínai selyemmirtusz

4.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia hibrida)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
4.990 Ft
40 - 60 cm
Menny.:
5.490 Ft
60 - 120 cm
Menny.:
5.990 Ft
120 - 140 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia hybrida 'Catawba' - Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 3-5 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Romantikus, élénk lila virágai nagyméretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt.

Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett. Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagyméretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Catawba' selyemmirtusz fajta egy élénk lila virágszínű, elegáns cserje vagy kis fa. Magassága 3-5 m, ennélfogva kiválóan társítható több virágzó cserje- és évelőfajtával. A selyemmirtuszok csodásan mutatnak egymás mellett, ezért a ’Catawba’ fajta mellé ajánlom a lazacszínű ’Comanche’ selyemmirtuszt.

Ez a két virágszín pompásan kiegészíti egymást. A selyemmirtuszok előtt kapjon helyet a lila virágszínű ’Miss Kim’ törpeorgona, amely 1-1,5 méteres magasságával átmenetet teremt a nagyobb és a kisebb méretű növények között a virágágyásban.

Az orgona elé ültessünk rózsaszín virágú angol kékszakállt (’Stephi’) és vonjuk be a társításba a közepes rezgőfű ’Limouzi’ fajtáját. Az ágyás elülső részein kapjon helyet a macskamenta (’Blue Dragon’) és a sötétpiros, teltvirágú, kistermetű ’Amabile Plenum’ napvirág.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Comanche' – Kínai selyemmirtusz (lazacszínű)
Syringa patula 'Miss Kim' – Törpe orgona
Caryopteris clandonensis 'Stephi' – Angol kékszakáll
Briza media 'Limouzi' - Közepes rezgőfű
Nepeta 'Blue Dragon' – Macskamenta
Helianthemum 'Amabile Plenum' - Napvirág (sötétpiros, telt)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-5 m
Kifejlett szélesség: 3-3,5 m
Ültetési tőtáv: 3-3,5 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Videók