Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Lagerstroemia 'Black Solitaire - Purely Purple' - Bordó lombú, lila virágú kínai selyemmirtusz

Ár:
7.590 Ft

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: 30-50 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Európai különlegesség!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lagerstroemia 'Black Solitaire - Purely Purple' - Bordó lombú, lila virágú kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 2 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek mélybordók, oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Élénk lila virágai bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon nevelve a legszebb.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen. Viszonylag nagy lisztharmat-ellenállósággal rendelkezik.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Black Solitaire – Purely Purple’ fajta egy különlegesség a selyemmirtuszok között. Sötétbordó, fényes levelei, és ehhez illő fényes lila virágai markáns összhangot teremtenek a fajtánál. Tekintélyt követel, ezt adjuk is meg számára a társításban: kapjon központi szerepet. Mindenképp olyan helyre ültesse, ahol folyamatosan rálát a növényre.

Ha selyemmirtuszokat választ mellé a társításban, akkor a halvány vagy fehér virágszínű fajtákat ajánlom, amelyek kiemelik a ’ Black Solitaire – Purely Purple’ szépséget. Válassza a fehér virágú 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' fajtát vagy az ugyancsak lila lombszínű ’Black Knight’ nyáriorgonát.

Ha már májustól szeretne virágokban és lépkék hadában gyönyörködni, akkor a cserjecsoportban ültessen törpe habitusú orgonát (’Palibin’) vagy a kissé árnyékosabb részekre bazsarózsákat (’Cora Louise’). Az ágyásszegélyen kapjon helyet a csodaszép rózsaszín tollas szegfű (’Doris’).

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' - Fehér virágú kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona
Paeonia itoh 'Cora Louise' – Itoh bazsarózsa
Syringa meyeri 'Palibin' - Törpe orgona
Dianthus plumarius 'Doris' - Lazacrózsaszín tollas szegfű

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélesség: 2,5-3 m
Ültetési tőtáv: 3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!