Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Hazai földben termesztett növények
Képet küldünk, mielőtt kiszállítjuk
Segítünk a nyugdíjasoknak is!

Labda dália 'Marble Ball' (bordó/fehér)

990 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: bordó/fehér

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Labda dália 'Marble Ball' (bordó/fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Marble Ball’ fajtanév jelentése ’márványlabda’. Ez a név mindent elmond a fajta virágairól: a gömbölyű virágok tökéletességét csak még inkább hangsúlyozza a szirmok szintén hibátlan elrendeződése. A labdadáliák közé tartozik.

Ennél a fajtacsoportnál teljesen telt a virágforma. A virágzat gömbölyded, vagy lapított gömb alakú, 5-15 cm átmérőjű. A nyelves virágok hossztengelyükben sodrottak, lekerekített, tompa csúcsúak.

A ’Marble Ball’ fajta virágzatszíne lila és fehér pettyek, foltok keveréke. Nagytermetű, erős szárú fajta, amelyet vágott virágként is alkalmazhat. Júliustól októberig virágzik, ezt követően fel kell szedni gumóját, mert fagyérzékeny.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Marble Ball’ egy nagytermetű, terebélyes fajta, amely július és október között hozza gömbölyded, hibátlan alakú, lila és fehér pettyekkel, foltokkal tarkított virágait.

Társításban válasszon olyan fajtát mellé, amely kiemeli szépségét. Ajánlom a világoskék színű, nagytermetű szerelemvirágot, és az élénksárga színvilágú ’Sunny Boy’ dáliát.

Előtte helyet kaphat a sárga-piros virágú, közepes termetű ’Lucifer’ kánna virág, és a sárga Freesia, persze foltokban ültetve. Az ágyásszegélyre ajánlom a piros Red Pigmy’ dáliát.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Agapanthus umbellatus – Szerelemvirág (kék)
Dahlia Ball ’Sunny Boy’ - Dália
Canna indica ’Lucifer’ - Kánna
Freesia egyszerű virágú sárga - Frézia
Dahlia Border ’Red Pigmy’ - Dália

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók