Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Jácint 'Pastel' színkeverék

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /tasak
A hagyma körmérete: 14/15 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Jácint 'Pastel' színkeverék főbb jellemző

 

Jellemzői: A Hyacinthus fajták többsége a Kis-Ázsiában honos alapfaj különböző szintű hibridjei, melyek színben és méretben variálnak. Közös jellemzőjük a kellemes, már messziről is érezhető illat és az igen hosszú virágzási idő, mellyel tavaszi virágágyaink meghatározó elemeivé váltak.

A Hyacinthus ’Pastel’ színkeveréke egy nagyszerű fajtaválogatás, amely összegyűjti a pasztell színárnyalatokat. Az egyszerre virágzó, közel azonos magasságú fajták levelei fényesek, közepesen zöldek, lándzsa alakúak.

A krémfehér, krémsárga és egyéb virágszínű fajták hosszan tartó virágzással rendelkeznek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A jácintok a tavaszi időszak illatos hírnökei. Hatalmas, illatos virágzatuk igen feltűnő. Érdemes csoportosan ültetni őket, hogy még inkább mutatósak legyenek. A Hyacinthus ’Pastel’ színkeverék egy krémszínű árnyalatokat felsorakoztató fajtamix, amelyre az együtt virágzás és a közel azonos magasság a jellemző.

A ’Pastel’ mix ideális azoknak, akik romantikus, ám színes tavaszi hangulatot szeretnének csempészni a kertbe. Társításban elhelyezve válasszon további krémszínű árnyalatokat hozzájuk. Ajánlom a krémszínű nárciszokat, vagy a halványabb színárnyalatú krókuszokat is.

A háttérben a nárciszok mellett kapjanak helyet a hasonló színvilágú tulipánok. Ajánlom az ’Apricot Beauty’ és az ’Angelique’ fajtákat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Cheerfulness’
Narcissus ’Goblet’
Crocus sieberi ’Firefly’
Tulipa ’Apricot Beauty’
Tulipa ’Angelique’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom