Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Teltvirágú tulipán 'Angelique'

2.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10-11 cm
Virágszín: rózsaszín, telt

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Teltvirágú tulipán 'Angelique' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Az ’Angelique’ egy teltvirágú, mely azt jelenti, hogy egy-egy virágfej több sziromból áll.

A virágok, amikor süti őket a nap teljesen kinyílnak, majd estére kissé összezáródnak. Az ’Angelique’ egy késői virágzású fajta, így virágzása április-májusban várható. A virágok halvány rózsaszín árnyalatokban díszítenek, lágy színátmenetet adva.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik az ’Angelique’ fajta, mely vegyes kiültetésükben jól érvényesül a botanikai nárciszok mellett, mint amilyen a ’Jetfire’ is.

A tulipánok közül válasszunk mellé sötét rózsaszín ’Maytime’ liliomvirágú, fehér ’Tacoma’ és a kék ’Blue Diamond’ teltvirágú, késői tulipán fajtákkal. A fehér és rózsaszín kombinációkkal sem foghatunk mellé, ha a ’Pink & White’ duo tulipánokat ültetjük az ’Angelique’ mellé.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Jetfire’
Tulipa ’Maytime’
Tulipa ’Tacoma’
Tulipa ’Blue Diamond’
Tulipa Duo Double ’Pink & White’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április - Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: őszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert

 

Védett tartalom

Videók