Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hypericum calycinum - Örökzöld orbáncfű

Ár:
1.790 Ft

(ejtsd: hiperikum kálicinum)

Szállítási méret: évszaktól függően 10-60 cm magas
Kiszerelés: 0,5-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.690 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az orbáncfűfélék családjából a közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) a legismertebb, amely népszerű gyógynövény. Teáját depresszió, álmatlanság ellen isszák, a belőle készülő olaj pedig sebgyógyító hatású. Az örökzöld orbáncfű kerti felhasználása olyan sokszínű, mint gyógyító rokonáé. A körülbelül 30 - 40 centiméter magas cserje felálló hajtásrendszerű, ezért sövénynek, térhatárolónak ültetik.

Teljesen télálló növény, lombját a hidegebb hónapokban is megőrzi. Tavasszal esedékes a metszése, ilyenkor az előző évi hajtásokat eltávolítva újítható meg. Nyáron hozza látványos, nagy méretű virágait, melyekben élénkpiros porzószálak találhatóak. Az örökzöld orbáncfüvet talajtakarónak használják leggyakrabban, közterületeken is találkozhatunk vele. Napos helyen, tápanyagban gazdag földbe telepítve jól érzi magát, nagyobb foltokat is be tud fedni. Parlagon maradt kertrészletekbe, meredek rézsűkre telepíthető. Gondozása könnyű, tavaszi visszavágásán túl nem igényel sok törődést. A kertészetekben kapható legjobb talajtakaró növény.

Az örökzöld orbáncfű ültetéséhez jó szívvel ajánlom a Dolce Vital földkeveréket, mely n yújtott hatóanyag leadású műtrágyát tartalmaz, ami minimum 3-4 hónapon keresztül biztosítja a növény tápanyagellátását. Érdemes tehát a jobb és kiegyensúlyozottabb fejlődés érdekében az örökzöld orbáncfű ültetőgödrébe 1 - 2 liter Dolce Vital földkeveréket belekevernie. A hatás nem marad el!

Hasznos olvasnivalók:

Az örökzöld orbáncfű nevelési tudnivalók
Örökzöld és lombhullató egyben: az orbáncfű

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!