Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Potentilla fruticosa 'Red'Issima' (syn. 'Minrouge01') – Cserjés pimpó

8.890 Ft

(ejtsd: potentilla frutikóza)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2-5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Potentilla fruticosa 'Red'Issima' (syn. 'Minrouge01') – Cserjés pimpó főbb jellemző

 

Habitus: Alacsony termetű, 50-100 centiméter kifejlett magasságú, kissé elterülő habitusú, sűrű ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei aprók, ujjasan szeldeltek és élénkzöldek.

Virág: Apró, kerek virágai kb. 3 cm átmérőjűek, júliustól szeptemberig nyílnak. A virágok pirosas-narancssárga árnyalatúak.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra telepítve levelei és virágai megbarnulhatnak.

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Tavasszal a virágzás előtt metszhető. A telepítés helyét gondosan válasszuk meg, a sötét virágszín miatt kerüljük a delelő napra történő telepítést, így a virágok hosszabb ideig díszítenek.

Társítás és elhelyezés a kertben: A cserjés pimpók alacsony vagy közepes termetük, bokros habitusuk és feltűnő, apró virágaik miatt a nyári kert mutatós díszei. A 'Red’Issima' narancs-piros színvilága a félárnyéki kertben szinte hiánypótlónak számít, ott jól érvényesül és még élénkebbé válik.

Évelőkkel kombinálva még inkább kihangsúlyozhatjuk és kiegészíthetjük, így ültessünk előterébe hosszú virágszárat fejlesztő, teltvirágú ’Highland Lord’ piros alapszínű, narancssárga sziromszegélyű sásliliomot és májustól virágzó ’Cameo Blue and White’ kék-fehér virágú haranglábat.

A nyáron virágzó évelők közül a rózsaszín ’Bright Eyes’ bugás lángvirág felfelé törő virágzati száraival ellensúlyozza a pimpó kerekdedebb formáját. A virágzó évelők mellett érdemes foltokat kialakítani levéldíszekből, ehhez használjuk a ’Lady in Red’ erdei hölgypáfrányt, valamint a sárga-zöld tarka levelű ’Wide Brim’ árnyékliliomot.

Társításra javasolt növényfajták:

Athyrium filix-femina 'Lady in Red' - Erdei hölgypáfrány
Hosta 'Wide Brim' – Árnyékliliom
Aquilegia flabellata 'Cameo Blue and White' - Japán harangláb (kék-fehér)
Phlox paniculata 'Bright Eyes' – Bugás lángvirág
Heuchera 'Solar Eclips' – Tűzeső
Hemerocallis 'Highland Lord' – Sásliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,5-1 m
Kifejlett szélesség: 0,5-1 m
Ültetési tőtáv: 0,5-1 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserje összeállítások, öntözött sziklakertek, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert

 

Védett tartalom