Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea villosa 'Velvet and Lace' – Érdeslevelű hortenzia

Ár:
6.890 Ft

(ejtsd: hidrangéa villóza)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Különleges hortenzia!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea villosa 'Velvet and Lace' – Érdeslevelű hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Erőteljes, bokros növekedésű, erős levélzetű, felfelé törekvő ágrendszerű, lombhullató fajta. Levelei hosszúkásak, közép zöldek. Kifejlett magassága 10 éven belül éri el a 3 métert.

Virág: Széles, ernyő szerű bugavirágzatában a fertilis és meddő virágok jól megfigyelhetőek. A fertilis virágok vannak túlsúlyban ezek lilás-rózsaszín színűek, míg a meddő virágok nagy méretűek fehér színűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

Az érdeslevelű hortenziák közepes ütemben növő, nagy kifejlett mérettel rendelkező növények, melyek a legtöbb fajtához viszonyítva magasabbak. Virágzatuk és levélformájuk, dús habitusuk miatt elsősorban szoliter növények, melyek nagy térben esetleg korosodó fák előterében mutatnak a legszebben.

A ’Velvet and Lace’ fajtát társításba helyezve, mint háttérnövény használhatjuk fel. Jól kombinálható nagytermetű növényekkel, így a nagytermetű- és a tenyeres tópartifű egyaránt jó társnövényei, melyek levélzetükkel is díszítenek.

Ezek mellett más hortenzia fajták közül a fehér virágzatú fajtákat részesítsük előnyben, ilyen például a ’Schneeball’ kerti és a ’Hayes Starburst’ cserjés hortenzia.

A fajta társításának másik módja, ha rózsákat választunk az előterébe, így az aranysárga ’Anika’ fajtát, mely erős kontrasztot alkot vele, vagy a ’Manzer Fastnacht’ levendula színű teahibrid rózsát, mely harmonizál a hortenzia színével.

Társításra javasolt növényfajták:

Rodgersia aesculifolia - Nagytermetű tópartifű
Rodgersia pinnata - Tenyeres tópartifű
Hydrangea macrophylla 'Schneeball' – Fehér virágú kerti hortenzia
Hydrangea arborescens 'Hayes Starburst' – Cserjés hortenzia
Rosa Anika™ - Teahibrid rózsa
Rosa ’Mainzer Fastnacht®’ - Teahibrid rózsa

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2,5-3 m
Kifejlett szélesség: 2-3 m
Ültetési tőtáv: 2-2,5 m
Virágzási idő: Június - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!