Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea 'Silky Pink Blue' – Hortenzia

Ár:
6.990 Ft

(ejtsd: hidrangea)

Szállítási méret: évszaktól függően magas
Kiszerelés: 4 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tudnivalók

A Hydrangea 'Silky Pink Blue' – Hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató cserjés hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 2 métert. Levelei középzöldek, oválisok. A virágzati szárak rendkívül erősek, hogy megtarthassák a hatalmas virágzatokat.

Virág: A virágok gömb alakúak, és nagyméretűek. A virágzat különleges, kék és rózsaszín árnyalatokban pompázik. A virágzat meddő virágokból áll.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását, így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növényt választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Silky Pink Blue’ egy igazán bájos kerti hortenziafajta. Jellemzője, hogy elég terebélyes bokrot nevel, virágjai pedig rózsaszínben és kékben játszanak, nagyméretűek. Kiválóan társítható olyan cserjés hortenzia fajtákkal, amelyek hasonló habitusúak, kompaktak. A ’Silky Pink Blue’ élénk, vidám színeit tegyük még inkább mutatóssá és válasszon hozzá egy hasonló megjelenésű hortenzia fajtát.

Ajánlom a ’Yokudanka’ egy rendkívül kellemes, rózsaszínes-krémsárga színvilágú hortenzia, amely magasságában és habitusában is hasonló a ’Silky Pink Blue’ fajtához, bár kicsit alacsonyabb annál. A hortenziák elé ültessen tenyeres tópartifüvet és válassza a nála kisebb termetű, zöld-fehér lombú szálkafüvet (’Albostriata’), melyek tökéletesen képesek megjeleníteni a természetközeliséget a társításban.

Az ágyás első részébe kerüljön lilás rózsaszín (’Amethyst’) és piros (’Fanal’) tollbuga, amely még inkább erősíti a kellemes rózsaszín hatást és színvilágot a kertrészben, amelyet a ’Silky in Pink Blue’ fajta kékje még inkább harmóniába hoz. Az ágyás szélére ültessen ’Shade Fanfar’ árnyékliliomokat, amely fehér-zöld színeivel teljessé teszi a társítást.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea involucrata 'Yokudanka' – Hortenzia
Hakonechloa macra 'Albostriata' - Szálkafű (zöld-fehér lomb)
Astilbe 'Amethyst' - Kerti tollbuga (lilás rózsaszín)
Astilbe 'Fanal' - Kerti tollbuga (piros)
Hosta 'Shade Fanfare' - Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 1-1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5-2 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom