Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Dentelle de Gorron' – Bugás hortenzia

Ár:
3.690 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 30-40 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Dentelle de Gorron' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 2 métert. Kompakt növekedésű, gömb habitusú, felálló hajtásrendszerű.

Virág: A virágok aprók, krém fehér színűek és nagy méretű, kúp alakú bugavirágzatba tömörülnek. A virágzat általában steril virágokat tartalmaz. A steril virágok nagy méretűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Dentelle de Gorron’ egy 1,5-2 méter magas, krém fehér virágú bugás hortenzia. Kisebb termete miatt más bugás hortenziákkal való társítás során figyeljünk arra, hogy a magasabb fajták a ’Dentelle de Gorron’ mögött kapjanak helyet.

Nagyon szépen társítható a rózsaszín virágú bugás hortenziával ('Early Sensation'). A cserjék elé ültesse a különleges színvilágú 'Sweet Tea®' és 'Leuchtkäfer' tűzeső fajtákat csoportokban. Az ágyás szegélyére ültesse a ’Pizzazz’ árnyékliliomot.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Early Sensation' – Bugás hortenzia (rózsaszín)
Heuchera 'Sweet Tea®' – Tűzeső
Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' – Vérvörös tűzeső
Lysimachia clethroides - Kelet-ázsiai lizinka
Hosta 'Pizzazz' – Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!