Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hydrangea paniculata 'Confetti'® – Fehér bugás hortenzia

6.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hydrangea paniculata 'Confetti'® – Fehér bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1 métert. Kompakt növekedésű, felálló hajtásrendszerű.

Virág: A virágok aprók, fehér színűek, melyek később rózsaszín árnyalatúak lesznek, és nagy méretű, kúp alakú bugavirágzatba tömörülnek. A virágzat általában steril virágokat tartalmaz. A steril virágok nagy méretűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Confetti’ bugás hortenzia fajta egy viszonylag kompakt és kis termetű fajta (1 m). A virágai fehéren nyílnak, melyek később rózsaszínűvé válnak. Erre a színváltozásra a társításnál érdemes figyelni. Kiválóan társítható a 'Mega Mindy' szintén rózsaszín-fehér virágaival.

A ’Confetti’ viszont kerüljön a ’Mega Mindy’ fajta elé, hiszen alacsonyabb. A cserjék elé ültessen zöldessárga szálkafüvet ('Stripe it Rich'), az ágyás első részébe pedig ’Spellbound’ és ’Marmalade’ tűzeső fajtákat csoportosan.

Társításra javasolt növényfajták: 

Hydrangea paniculata 'Mega Mindy' – Bugás hortenzia
Hakonechloa macra 'Stripe it Rich' - Szálkafű (zöldessárga)
Heuchera 'Spellbound®' – Tűzeső
Heuchera 'Marmalade®' - Tűzeső

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1 m
Kifejlett szélesség: 0,8 m
Ültetési tőtáv: 1 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom