Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' – Kerti hortenzia

Ár:
6.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa mákrofilla)

Szállítási méret: 20-30 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' – Kerti hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, lombhullató cserjés hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1,3 métert. Levelei sötétzöldek, oválisak, a friss leveleken bordós-feketés beütéssel. A bokor alakja kompakt, kerek.

Virág: A virágok félgömb alakúak, nagy méretűek (20-22 cm). A virágzatban meddő virágok foglalnak helyet, amelyek rendkívül különleges, mély rózsaszín, már csaknem piros színűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük. A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk.

Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani. Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Leuchtfeuer’ egy különlegesen mély, rózsaszín-piros színű, nagy virágzatú, viszonylag alacsonyabb termetű kerti hortenzia fajta. Ezt a markáns színt és habitust jól kiegészíti a hasonló méretű, kék kerti hortenzia. Ajánlom a ’Blaumeise’ fajtát.

A kék és a piros-rózsaszín markáns, feltűnő hatást biztosít a kertrésznek. A hortenziák előtt kapjanak helyet a tollbugák. Remek választás lehet a piros színű ’Fanal’ és a lilás-piros ’Mainz’ fajta, amelyeket csoportokban ültessen, hogy igazán jól mutassanak. Mellettük kiváló helye lehet a zöldessárga szálkafűnek (’Stripe in Rich’).

A kelet-ázsiai lizinka szintén nagyszerű kiegészítője lehet a társításnak, fehér színével és különleges habitusával. A mocsári nefelejcs kékje az ágyás szegélyén keretbe foglalja a rózsaszín, piros és kék színkavalkádot.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea macrophylla 'Blaumeise' – Kerti hortenzia
Astilbe 'Fanal' - Kerti tollbuga (piros)
Astilbe 'Mainz' - Japán tollbuga (lilás-piros)
Hakonechloa macra 'Stripe it Rich' - Szálkafű (zöldessárga)
Lysimachia clethroides - Kelet-ázsiai lizinka
Myosotis palustris – Mocsári nefelejcs

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1 m
Kifejlett szélesség: 1,2 m
Ültetési tőtáv: 1,2 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!