Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea arborescens 'Sweet Annabelle' – Cserjés hortenzia

Ár:
8.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa árboreszkenz)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea arborescens 'Sweet Annabelle' – Cserjés hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató cserjés hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1,5 métert. Levelei középzöldek, oválisak. A virágzati szárak rendkívül erősek, hogy megtarthassák a hatalmas virágzatokat.

Virág: A virágok gömb alakúak, és hatalmas méretűek (akár 25-30 cm átmérőjűek is lehetnek). A virágzat málnarózsaszín, meddő virágokból áll.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás. A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását.

A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük. A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk.

Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Sweet Annabelle’ egy igazán bájos cserjés hortenzia fajta. Az Annabelle változatok egyik legnépszerűbb tagja. Jellemzője, hogy nagyon terebélyes bokrot nevel, virágai pedig málna rózsaszínek, és hatalmas méretűek. Kiválóan társítható olyan cserjés hortenzia fajtákkal, amelyek hasonló habitusúak, kompaktak.

A fehér színű fajták jól kiemelik a ’Sweet Annabelle’ pompáját. Ajánlom az ’Annabelle’ fajtát. A hortenziák elé ültessen zöld-fehér lombú szálkafüvet (’Albostriata’), amely szép átmenetet képez az ágyás elülső részében helyet foglaló lilás-piros (’Mainz’) és fehér (’Weisse Gloria’) színű tollbugákkal, amelyekkel szépen visszaköszön a hortenziák rózsaszín és fehér színe.

Az ágyás elülső részeire ültessen ’Mamma Mia’ árnyékliliomot kisebb csoportokban, és fehér nefelejcset (’Alba’).

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Annabelle' – Fehér gömb virágú cserjés hortenzia
Hakonechloa macra 'Albostriata' - Szálkafű (zöld-fehér lomb)
Astilbe 'Mainz' - Japán tollbuga (lilás-piros)
Astilbe 'Weisse Gloria' - Fehér kerti tollbuga
Hosta 'Mama Mia' – Árnyékliliom
Myosotis palustris 'Alba' – Mocsári nefelejcs

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5-2 m
Ültetési tőtáv: 1,5-2 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!