Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hibiscus syriacus 'Hamabo' – Magas törzsű rózsaszín virágú mályvacserje

Ár:
15.990 Ft

(ejtsd: hibiszkusz sziriakusz)

Szállítási méret: 60 cm magas törzsre oltott fácska
Kiszerelés: 7,5 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 50 liter Mabako szerves istállótrágya 50 liter
2.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hibiscus syriacus 'Hamabo' – Magas törzsű rózsaszín virágú mályvacserje főbb jellemző

 

Habitus: Felfelé törekvő ágrendszerű, lassú növekedésű, nagyobb termetű lombhullató bokor, vagy kisebb termetű fácska, melynek kifejlett magassága 1,5-2 méter között alakul. Levelei zöld színűek, kérge szürkésbarna színű.

Növekedése zömök. Levelei tenyérszerűek, durván fogazottak, általában háromkaréjosak, színük középzöld. Erős növekedésű, ellenálló cserje.

Virág: Virágai szimplák, nagyméretűek (10-12 cm), a színük fehér, melyet erős rózsaszín bemosódások tarkítanak. A virágtorok mélyvörös.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Az üdébb, nedvesebb talajokon is jól fejlődik, a pangó vizet is tolerálja.

Fényigény: Nagy fényigényű növény Napos, meleg helyet kíván, árnyékos fekvésben kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de a száraz időszakokat gond nélkül átvészeli, viszont hosszan tartó szárazság esetén a virágbimbókat ledobja.

Gondozás: Hosszan tartó szárazság esetén öntözzük, hogy ne veszítsünk a virágtömegből. Sövényként alkalmazva a vegetációs időszak alatt, a júliusi virágzást megelőzően metsszük meg. A levéltetvek gyakran megjelennek a mályvacserjéken, így ellenőrizzük rendszeresen növényünket, hogy időben tudjunk lépni ellenük.

A telt virágú fajták a szélsőségeket nehezen viselik, a szimpla virágúak ellenállóbbak. A talaj, valamint a növényt érő stresszhatások befolyásolhatják esetenként a virágszínt.

Társítás és elhelyezés a kertben: A mályvacserjék lassú növekedésű, impozáns megjelenésű, virágzó díszcserjék, melyek júliustól szeptemberig szinte folyamatosan virágoznak. Kertben való elhelyezésük során használhatjuk őket szoliterként, nyírott- és nyíratlan sövényként, de fácskává nevelve virágágyak központi eleme is lehet.

A ’Hamabo’ egy kisebb termetű (1,5-2 m), bokros habitusú cserje, amely igen különleges virágokkal rendelkezik. Virágai nagyméretűek, szimplák, a sziromok alapszíne fehér, de minden szirmon rózsaszín bemosódás látható, a virágtorok pedig mélyvörös. A cserje szoliterként, sövényként és társításban is kiválóan mutathat a kertben.

Társítás esetén helyezze el a kertrész hátsóbb részén, előtte kapjanak helyet kisebb termetű évelők és cserjék, mögé pedig válassza a borbolya ’Carmen’ fajtáját, amelyből bordó hátteret alkothat. Ez a háttér kiemeli a ’Hamabo’ különleges színvilágát.

A ’Hamabo’ előtt kapjon helyet a rózsaszín sásliliom ’Neyron Rose’ fajtája, amelyet kiegészíthet a fáklyaliliom ’Ice Queen’ élénk színeivel. Az ágyás elülső részén kapjon helyet az izsóp, amelynek nyári kék virágait és aromás leveleit kiegészíti a sötét rózsaszín – fehér 'Raspberry Ripple' napvirág.

Szintén az ágyásszegélyen kisebb foltokban helyezzük el a törpe vérborbolya 'Atropurpurea Nana' fajtáját, ezzel keretet adva a társításnak a hátul lévő, szintén vörös lombú ’Carmen’ borbolyával.

Társításra javasolt növényfajták:

Berberis thunbergii 'Carmen' - Bordó levelű borbolya
Hemerocallis 'Neyron Rose' - Sásliliom (rózsaszín)
Kniphofia 'Ice Queen' – Fáklyaliliom
Hyssopus officinalis - Izsóp
Helianthemum 'Raspberry Ripple' - Napvirág (sötét rózsaszín fehér folttal)
Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' - Törpe vérborbolya

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, sövény

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!