Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Gloriosa superba 'Rotschildiana' - Koronásliliom

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/15 cm
Virágszín: piros/sárga

Tavasszal ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.890 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Gloriosa superba 'Rotschildiana' - Koronásliliom főbb jellemző

 

Jellemzői: A koronásliliom Afrikából származó, gumós kúszónövény, mely a hazai klímán nem télálló. A levelei dekoratív megjelenésűek, oválisak, közép zöldek. Hajtásaival akár 1,5-2 méteres magasságba is felkapaszkodhat, ezért támasztékra van szüksége.

A virágzása júliustól szeptemberig folyamatosan tart. A virágok nagyméretűek, orchideára emlékeztetők. A szirmok piros alapszínűek, szegélyük citromsárga színű és hullámos.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de félárnyékos fekvésbe is telepíthető.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: A koronásliliom elsősorban dézsás növény, így cserépbe ültetve nevelhető a legsikeresebben. Gondosodjunk megfelelő támasztékról, hogy fel tudjon futni. Öntözzük rendszeresen, a virágzás alatt pedig kéthetente tápoldatozzuk.

Nem telel át a szabadban, így ősszel a fagyok előtt fel kell szedni a gumókat és teleltetni kell. A virágzás abbamaradása után csökkentsük az öntözések számát, hagyjuk a leveleket elszáradni. Száraz, meleg 15-20°C-os, sötét helyen teleltessük.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tavasszal ültethető hagymások és gumósok között vannak fagyérzékeny növények is, mint amilyen a koronásliliom, mely nagyobb odafigyelést és teleltetést igényel. Mivel elsősorban dézsás növény, így más, hasonlóképpen tartható növénnyel hozhatunk létre „mozgatható” összeállításokat.

Ehhez szintén cserepes ültetésre válasszunk nagy virágú begóniákat, piros levelű és piros virágszínű kánnát, valamint az apró termetű ’Art Deco’ és ’Art Fair’ galéria dáliákat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Begonia nagyvirágú piros
Begonia Multiflora maxima
Canna indica piros levelű, piros
Dahlia ’Art Deco’
Dahlia ’Art Fair’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 150-200 cm
Ültetési tőtáv: Nem releváns, dézsanövény
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: vágott virág, virágszegély, nyári kert, vegyes virágágyak, dézsás növény

 

Védett tartalom

Videók