Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Egyszerű virágú frézia (fehér)

1.890 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 5/+ cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
freesia frézia gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

Az Egyszerű virágú frézia (fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: A fréziák Dél-Afrikából származó növények, mely rögtön megmutatja, hogy hazánkban sajnos téli védelem mellett sem képesek a szabadban áttelelni. A növény megjelenését tekintve szálas, felálló és élénk zöld levélzettel rendelkezik, melyek legyezőszerűen fogják közre a növényt.

A virágzati szára hosszú, melyen fésűszerűen helyezkednek el az élénk színű, egy sziromsorból álló virágok. A virágok fehér színűek, kellemes illatúak, hosszan díszítenek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Nagy gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban óvatosan öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Mivel Dél-Afrikából származó növény, ezért téli védelmet igényel. Nem telel át a szabadban, így ősszel a fagyok előtt fel kell szedni a gumókat. A kiszedést követően a hagyma felett 5-10 centiméterrel vágjuk le a szárat és a leveleket, majd száraz, fedett helyen várjuk meg, míg a szárcsonk leszárad.

Ezután tisztítsuk meg és a kardvirághoz hasonlóan száraz, 15-20 °C-os, sötét helyen teleltessük.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Nálunk még inkább a virágüzletekben látható vágott virágként, azonban nevelésével érdemes megpróbálkozni. A hagymás és gumós növények közül jó társnövényei a liliomok, dáliák, kardvirágok, a cigányvirág és az ázsiai boglárka is.

Ezek közül válasszuk hátterébe az ’African Queen’ és ’Satisfaction’ liliom fajtákat és a dekoratív ’Arabien Night’ dáliát. Mellé kerüljön az élénk színű ’Lucifer’ kánna, míg az előteret az alacsony, szegélyként ültethető ’Autumn Fairy’ dáliával zárjuk.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’African Queen’
Lilium ’Satisfaction’
Canna indica ’Lucifer’
Dahlia ’Autumn Fairy’
Dahlia ’Arabien Night’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 20-30 cm
Ültetési mélység: 10 cm
Virágzási idő: Június – Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: vágott virág, virágszegély, balkonláda, nyári kert, vegyes virágágyak, dézsás növény

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: fehér
Virágzási idő: tavasztól-őszig

Videók