Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Distylium x 'Blue Cascade'

8.990 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: disztílium)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Distylium x 'Blue Cascade' főbb jellemző

 

Habitus: Egy terülő, ívesen hajló hajtásrendszerű, örökzöld hibrid cserje, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban szelektáltak. Kifejlett magassága körülbelül 1,2 méter. Levelei kemények, épszélűek, fényesek, oválisok.

Virág: Rügyei élénkvörös színűek, amelyekből áprilisban nyílnak a kis méretű, krémfehér virágok apró csomókat alkotva a hajtások teljes hosszán.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Fényigényes növény, de a félárnyékos helyeken is szépen fejlődik.

Vízigény: Alacsony, kiválóan tűri a szárazságot, de a rendszeres, kis adagokkal történő öntözést meghálálja.

Gondozás: Nem igényel különösebb gondozást. Nem ismertek kártevői és kórokozói. Érdemes középerősen visszametszeni a virágzást követően.

Társítás és elhelyezés a kertben: A Distylium x ’Blue Cascade’ egy igazi slágernövény, a  rendkívül dekoratív tömött hajtásrendszere, kis termete és különleges lombszíne miatt. Nem igényel szinte semmilyen gondoskodást az évenkénti metszést leszámítva. Kártevői és kórokozói nincsenek és nagyon jól ellenáll az abiotikus stressznek.

Alkalmas alacsony sövényként ültetve, szoliterként és talajtakarásra is kiváló. Különleges díszítőértéke a lombozat színe, amely kihajtáskor vöröses-bronzos színű, később ezüstös kékké változik. Természetesen társítani is kiválóan lehet.

Ültessen a cserje mögé angelikát, amely sötét színével kiválóan illik a ’Blue Cascade’ kék pompájához. Mellette nagyszerű helyet kaphat a kecses gyöngyvirágcserje, amely nyár eleji fehér virágözönével kápráztat el mindenkit.

A bóbitacserje ’Blue Mist’ fajtája is helyet kaphat a társításban, a kék színek harmonizálnak egymással. Az ágyás elülső részére ültessen kéknyelvű hagymát (’Ivory Green’), amely májusi virágzásával igen dekoratív. Ültessen erre a részre még teltvirágú haranglábat (’Nora Barlow’) és ’Red Hobbit’ haranglábat is.

Társításra javasolt növényfajták:

Angelica gigas  - Angelika
Deutzia gracilis - Kecses gyöngyvirágcserje
Fothergilla gardenii 'Blue Mist' – Bóbitacserje
Allium karataviense 'Ivory Queen' -  Kéknyelvű hagyma
Aquilegia 'Nora Barlow' - Teltvirágú harangláb
Aquilegia 'Red Hobbit' – Harangláb

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-120 cm
Kifejlett szélesség: 100-120 cm
Ültetési tőtáv: 100 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Alacsony vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, szoliter, sövény, talajtakaró

 

Védett tartalom