Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Felnőttkori alak 0.7-1 m magas virágos cserje, májusban hozza fehér virágait, ágrendszere mereven felálló.
Jellemzők Levele hegyes telt lándzsa alakú, egymással átellenesen állnak, virága fehér.
Igény Szinte minden talajon megél, félárnyékba, napra, fiatalon víz, és tápanyagigényes.
Felhasználás Nyíratlan sövénynek, szoliter cserjének, virágzó cserjefoltnak alkalmas.

Deutzia gracilis - Kecses gyöngyvirágcserje

Ár:
2.690 Ft

(ejtsd: deúcia grácilisz)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
2.290 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Kecses gyöngyvirágcserje maximális magassága 1 méter körül alakul. Májusban-júniusban nyílnak tömegével a fürtökben elhelyezkedő, hófehér virágok.

Nagyon mutatós dísznövény, de emiatt nem kell arra gondolni, hogy sok elfoglaltságot ad. Igazán könnyen kezelhető, nevelhető cserje, ami azt a kevés odafigyelést szépséges virágaival hálálja meg. Leginkább a tűző napos helyeket kedvelik, azonban félárnyékban is eléldegélnek, de akkor arra kell ügyelni, hogy majd nem hoz olyan sok virágfürtöt.

Amennyiben napos helyre ültetjük, akkor mindenképpen a rendszeres öntözést bele kell foglalni a heti kerti teendők sorába.

Cserje foltokba is ültethető, de magában is remekül tud érvényesülni, sőt folyamatos metszéssel zömök, sűrű sövény is nevelhető belőle. Öregebb korára a Kecses gyöngyvirágcserje remekül tűri a téli időszakot, így az akár -30 fokos hidegben is jól érzi magát. A levéltetveken kívül nem igazán van más olyan kártevő vagy korokozó mely az Ön, és cserjéje útjába állna.

A Kecses gyöngyvirágcserje ültetéséhez a Mabako szerves istállótrágyát ajánlom, ami egy kifejezetten a cserjék számára előállított ültető közeg. Nem kell attól tartania, hogy esetleg kellemetlen szag lenne az ültetés során a trágya használata miatt, hiszen a speciális eljárásnak köszönhetően az ilyen szagoktól mentes lesz keverék.

Négy tudnivaló a Kecses gyöngyvirágcserje metszésével kapcsolatban

Mivel elég magasra megnövő cserjéről van szó, ezért joggal merül fel minden kertbarát gondolatában a metszés. Minden gyöngyvirágcserje esetében a következő alapvető lépéseket kell szem előtt tartani.

1. Hogyan hozza virágait a Kecses gyöngyvirágcserje?

Ez talán nem tűnik fontos szempontnak a cserje metszésével kapcsolatban, azonban mindenképpen fontos arról tudni, hogy melyik hajtáson nőnek majd fürtökben a virágok.

Ez a díszcserje nem az adott évi hajtáson hozza virágaithanem a következő évi hajtásokon lesznek rajta. Ezért fontos rendszeresen metszeni a bokrot, hiszen csak így lehet elérni, hogy mindig megújuló, friss képet mutasson.

2. Tiszta eszköz

Nem csak a Kecses gyöngyvirágcserje esetében, hanem minden növény metszésekor fontos, hogy megfelelően karbantartott metszőollót használjunk. Legyen mindig jó éles, hogy tiszta metszlapot lehessen vele készíteni, illetve legyen mindig alaposan megmosva. Az előbbi azért fontos, mert vírusokat vagy gombás megbetegedéseket nagyon könnyen át lehet vinni a metszőolló élén maradt sejtnedvvel.

3. Metszés helyes időben

Ahogyan az első lépésben már leírtam, nem mindegy, hogy mikor végezzük el a metszést, mert a rossz időben elvégzett műveletnek az lesz az eredménye, hogy nem lesz ideje a növénynek hajtást nevelni.

Az elvirágzás után minél hamarabb kell megejteni a metszést, ez nyár elejére, közepére tehető időszak. Amennyiben nem kezdjük el azonnal a metszést, akkor azzal kell számolni, hogy nem lesz megfelelő mennyiségű új hajtás a cserjén. Ha esetleg elfelejtettük ezt a kertimunkát elvégezni, akkor télen már semmiképpen se kezdjünk hozzá, mert akkor azt a kevés virágbimbót is levágjuk róla, ami a hajtásokon volt.

4. A helyes metszés

Minden elvirágzás után a hajtások egyharmad hosszát kell levágni, azonban ha már öregebb vesszőket lát, akkor javasolt teljesen a földig visszametszeni az ágakat.

Ebből új hajtásokat nevel a cserje, amin a következő tavasszal kellő mennyiségű virágfürt fejlődik. Az öreg vesszők esetében ügyeljünk arra, hogy mindig csak az egyharmad mennyiséget vágjuk vissza.

A fenti négy lépést követve és rendszeresen, minden évben elvégezve, biztos lehet abban, hogy mindig erőtejes, egészséges növekedésű Kecses gyöngyvirágcserje lesz kertjében, amelyet akár egészében ellephetnek a hófehér virágok.

Önnek is megtetszett a Kecses gyöngyvirágcserje? Rendelje meg most

Hasznos olvasnivalók:

A Kecses gyöngyvirágcserje ültetése 3 lépésben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!