Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Dekoratív dália 'Glorie van Noordwijk' (lazac/narancs)

990 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: lazac/narancssárga

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Dekoratív dália 'Glorie van Noordwijk' (lazac/narancs) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Glorie van Noordwijk’ egy dekoratív dália kombináció, mely azt jelenti, hogy a  virágátmérő nem sokban marad el az óriás dália fajtákétól. Kifejlett magassága 100-110 cm, így a nagyobb termetű fajták közé tartozik, ezért társításaink hátterébe is helyezhetjük.

A virágok narancssárga színűek, a szirmok nagyok, szélesek, kissé kihegyesedők. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat.

A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Glorie van Noordwijk’ fajta narancsos árnyalatai mellett jól érvényesülnek a lila és krémfehér színek, előbbit képviselheti a ’Smokey’ dekoratív dália, utóbbit pedig az óriásvirágú ’Cafe au Lait’ dália.

Ezek előtt kisebb csoportokat alakíthatunk ki az egyszerű virágú frézia keverékből, mely citromsárga, piros és lila árnyalatokat vonultat fel.

Ezeket a színeket tovább hangsúlyozva, szintén csoportos telepítést alkalmazva, ültessünk vörös színű ’Oscar’ kardvirágot és ’Royal Yellow’ holland íriszt is az összeállításunk egy-egy pontjára.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia ’Smokey’
Dahlia ’Cafe au Lait’
Freesia single mixed
Gladiolus ’Oscar’
Iris hollandica ’Royal Yellow’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: narancssárga
Virágzási idő: nyártól-őszig

Videók