Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Campsis radicans 'Judy' - Trombitafolyondár (sárga, narancs torokkal)

Ár:
4.990 Ft

(ejtsd: kampszisz radikansz)

Szállítási méret: évszaktól függően 70-120 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 100-150 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 6-10 db növényt kell elültetnie, 100-150 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A trombitafolyondár Judy fajtája igazán különleges színű kapaszkodó növény. A tölcsér külső színe élénksárga, míg belseje narancssárga. Ezzel a színnel biztosan mindenkit elbűvöl, de nem csak emiatt, hanem nagyméretű, méregzöld levelei miatt is igazán dekoratív dísznövény. Ha megfelelő támaszt készítünk neki, vagy olyan helyre ültetjük, ahol van tere kapaszkodni, akkor akár 10-12 méterre is képes felkúszni. Sárgás-narancsos virágaira, megfelelő körülmények között tartva, egész nyáron át számíthatunk, sőt akár még szeptember végén is csodálhatjuk fürtökben csüngő virágait. A kert napos helyére ültetve, tápdús és jó vízáteresztő közegbe helyezve, biztosan éveken át kerti barátunk lesz. Ha az ültetés során teljesítjük minden kívánságát a tromibtafolyondárnak, akkor a későbbiekben egy igen igénytelen növénynek számít. Azonban a metszést minden évben el kell végeznünk, hiszen csak így tartható kordába az erőteljes növekedése. Kártevőkre és kórokozókra nem fogékony a sárgás-narancsos virágú trombitafolyondár, viszont ha elhanyagoljuk, akkor könnyen ellephetik a lombozatot a levéltetvek.

Hasznos olvasnivalók:

A ’Judy’ trombitafolyondár ültetése pár gondolatban
Tippek, hogyan sarkallható a sárgás-narancsos trombitafolyondár virágzásra
Színes házfal festés nélkül?

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!