Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Botanikai nárcisz 'Quail'

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 12/+ cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Botanikai nárcisz 'Quail' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Quail’ egy joquilla nárciszfajta, amelynek a levelei viszonylag keskenyek, szinte fűszerűek, egy-egy hagymából pedig 1-5 tőkocsányt nevel. A tőkocsányok csúcsán csillagalakú, fehér színű virágok fejlődnek, általában kisebb termetűek.

A ’Quail’ 35 cm végleges magasságot ér el, a virágok színe élénksárga.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. A ’Quail’ egy közepes termetű (35 cm), élénksárga színű fajta, amely kiválóan társítható magasabb nárciszfajtával, mint a ’Modern Art’ nárciszok.

A társítás hátulsó részére ültesse a nyár elején nyíló díszhagymákat, mint az Allium caeruleum és az Allium christophii, a nárciszok előtt pedig kapjanak helyet a nyári virágzású cigányvirágok, és a tél végi krókuszok.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Modern Art’
Allium caeruleum
Allium christophii
Sparaxis tricolor
Crocus ’Ruby Giant’
Crocus ’Blue Pearl’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 35 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom