Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'Picobella Rosa'® – Rózsalonc

5.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: vejgéla)

Szállítási méret: 30-50 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'Picobella Rosa'® – Rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, bókoló ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei oválisak és közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el. A levelek középzöld színűek. Kifejlett magassága jellemzően 0,6-0,7 méter között alakul.

Virág: Rózsaszín, tölcséres virágai májustól július elejéig nagy tömegben nyílnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

A 'Picobella Rosa'® egy alacsony termetű, kompakt növekedésű rózsalonc fajta, amely bókoló hajtásain májusban és júliusban hozza rózsaszín tölcséres virágait. Bár önmagában ültetve mutat a legszebben, hiszen ekkor látható igazán bókoló habitusa, társításban elhelyezve is igen impozáns látványt nyújt, méretéből fakadóan pedig akár dézsás növényként is tartható.

Ideális társnövényei a különböző, nagyobb termetű rózsafélék, melyek előterében a bokros habitusával és gazdag virágzásával csodásan mutat. A rózsák közül válasszuk hátterébe a vörös virágszínű ’Scarlet’ magastörzsű rózsát, vagy a teahibridek közül a csíkos szirmú ’Best Impression’ és a citromsárga ’Limona’ fajtákat.

Az évelők közül jó társnövényei a vele színben harmonizáló ligeti zsályák, így például a fehér 'Sensation Compact White' fajt is, a fehér színt tovább gondolva a ’Bristol Fairy’ buglyos fátyolvirág laza virágfelhője is jó kiegészítője a rózsaloncnak.

A laza leomló levélzetet nevelő növények közül a számtalan színben pompázó sásliliomokkal is érdemes kombinálni, így például a krémfehér és halvány lila ’Destined to See’ fajtával is.

Társításra javasolt növényfajták:

Rosa 'Scarlet' – Magastörzsű rózsaoltvány
Rosa 'Best Impression®' - Rózsaszín-fehér csíkos teahibrid rózsa
Rosa 'Limona ®' - citromsárga teahibrid rózsa
Salvia nemorosa 'Sensation Compact White' - Fehér ligeti zsálya
Hemerocallis 'Destined to See' - Krémfehér sásliliom
Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' – Buglyos fátyolvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-0,7 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 1-1,2 m
Virágzási idő: Május – Július
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom