Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'All Summer Monet' – Rózsalonc

8.790 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: vejgéla)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'All Summer Monet' – Rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Kis termetű, gömb alakú, gazdagon elágazó, sűrű, bokros habitusú lombhullató cserje. Levelei oválisok, az ágakon átellenesen helyezkednek el. Színük krémfehér és zöld foltos, néhol pedig megjelenik a rózsaszín árnyalat is a lombozaton.

Virág: A sötét rózsaszín árnyalatú, tölcséres virágai tavasz végétől június végéig, július elejéig nyílnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára. Viszonylag jól tűri az agyagosabb talajviszonyokat is.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

Az ’All Summer Monet’ egy kistermetű rózsalonc, mely nem csak májusi-júniusi rózsaszín virágpompájával hívja fel magára a figyelmet, hanem rózsaszín-fehér-zöld tarka lombjával is. Akár konténerben is nevelhető, de jelzősövényt is alkothat belőle és társításban is elhelyezhető.

Az igazán élénk lombszín kialakulásához fontos a naposabb fekvés. Ebben az esetben válassza háttérnövényként a 'Niagara'® dúsvirágú gyöngycserjét, amely fehér virágözönével nagyszerűen mutat a tavasz végi-nyári időszakban.

Előtte kapjon helyet támaszrendszerre futtatva a ’Purple Skyliner’ lila, climber típusú futórózsa, amelyet egészítsen ki a ’Success Fou’ rózsaszín teahibrid rózsával. Az összeültetés elülső részére ültesse a ’Red Gnom’ bordó lombú, kompakt hólyagvesszőt és mellé az ’All Summer Monet’ rózsaloncot!

A társítás szélére ajánlom az erős narancssárga virágú pimpó (’Red Ace’) ültetését, amelyet kombinálhat az örökzöld orbáncfűvel a bejutó napfénymennyiség arányában.

Társításra javasolt növényfajták:

Exochorda racemosa 'Niagara'® – Dúsvirágú gyöngycserje
Rosa 'Purple Skyliner' - lila climber, futó rózsa
Rosa 'Succes Fou' - rózsaszín teahibrid rózsa
Physocarpus opulifolius 'Red Gnom' – Hólyagvessző
Potentilla fruticosa 'Red Ace' - Narancsvirágú pimpó
Hypericum calycinum - Örökzöld orbáncfű

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-0,9 m
Kifejlett szélesség: 0,5-0,6 m
Ültetési tőtáv: 0,6-0,8 m
Virágzási idő: Május – Július
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, jelzősövény, konténer

 

Védett tartalom