Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Vinca minor 'Variegata' - kis télizöld

1.090 Ft

(ejtsd: vinka minor)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 7-9 tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom
Termék címkék:
évelő télizöld Vinca minor
Ár: Kiszerelés: Kosárba
1.090 Ft
9*9 es
Menny.:
2.490 Ft
1,5 literes
Menny.:

Hasznos tudnivalók

Magyarországi üde gyertyános-tölgyesekben őshonos félcserje. A ligetes erdők talaján kúszó hajtásaival nagy területeket képes befedni. Levelei örökzöldek, még télen is zölden díszítik növényünket. 2-3 centiméteres kékszínű virágai április-májusban jelennek meg, nagyon dekoratívan mutatnak a télizöld fényes zöld levelei között. Minden nem túl száraz talajon megél, felhasználása igen sokrétű. Árnyéki gyeppótló lehet, de alacsony szegély vagy sövény is kialakítható belőle. Mérgező növény, azonban egyes hatóanyagait az orvoslásban felhasználják, egyik alkaloidjából készül az agyértágító hatása miatt alkalmazott Cavinton. Kertünkben hasznos talajtakaró, jól tűri a mélyárnyékot is.

 

Ültetése és gondozása egyszerű. A szőnyegszerű, egységes talajtakaráshoz körülbelül 30-45 cm távolságra helyezzük el a töveket. Száraz időkben igényli az öntözést, ezen kívül ápolása a tavaszi metszéssel lezárul. Szára könnyen legyökerezik ezért magvetés helyett dugványozással vagy tőosztással szaporíthatjuk. Árnyékot adó fáink alá gyep helyett telepítsünk kis télizöldet és egész évben élvezhetjük friss zöld színét. Tavaszi hagymás növényeink (például tulipán) közé érdemes télizöldet telepíteni, azok visszahúzódása után is dekoratív színfoltja lesz a kertnek.

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: lila
Virágzási idő: április-május
Szín zöld lomb krém szegéllyel, kék virág
Magasság 15 cm

Videók